Sušené paradajky naložené v oleji (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Sušené paradajky v oleji som si obľúbil a, dajú sa použiť na cestoviny, pizzu, alebo len tak, ako príloha k rôznym jedlám.Olej sa dá použiť do rôzných polievok,alebo na šalát.

20 minút
príprava

Postup

  1. Je dobré použiť zrelé,ale nie mäkké paradajky.Paradajky si očistime,umyjeme a osušime.
  2. Menšie pokrájať na štvrťky a väčšie na šestinky,
  3. striedku vykrojiť.
  4. Paradajky dobré posolíme a okorenime bylinkami .Ja som použila už vysušené bylinky a bazalku.V misdke ich popretriasať a nechať odstať aspoň hodinku.Pustia šťavu .Soli sa netreba báť,ona sa so šťavou väčšina zleje.
  5. Potom šťavu zliať a bylinky pozberať naspäť na paradajky.
  6. Potom paradajky rozložiť na sito sušičky a vysušiť.
  7. Po vysušení si pripraviť cesnak a podľa chutí stridavo ukladať do fľašky.Strúčky cesnaku poprekrájať na polovičky.
  8. Zaliať olejom .Olej môžte zvoliť olivový,ale aj rastlinný.
  9. Uzatvoriť a odložiť.