Sušené paradajky naložené v oleji (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Sušené paradajky v oleji som si obľúbil a, dajú sa použiť na cestoviny, pizzu, alebo len tak, ako príloha k rôznym jedlám.Olej sa dá použiť do rôzných polievok,alebo na šalát.
Postup
- Je dobré použiť zrelé,ale nie mäkké paradajky.Paradajky si očistime,umyjeme a osušime.
- Menšie pokrájať na štvrťky a väčšie na šestinky,
- striedku vykrojiť.
- Paradajky dobré posolíme a okorenime bylinkami .Ja som použila už vysušené bylinky a bazalku.V misdke ich popretriasať a nechať odstať aspoň hodinku.Pustia šťavu .Soli sa netreba báť,ona sa so šťavou väčšina zleje.
- Potom šťavu zliať a bylinky pozberať naspäť na paradajky.
- Potom paradajky rozložiť na sito sušičky a vysušiť.
- Po vysušení si pripraviť cesnak a podľa chutí stridavo ukladať do fľašky.Strúčky cesnaku poprekrájať na polovičky.
- Zaliať olejom .Olej môžte zvoliť olivový,ale aj rastlinný.
- Uzatvoriť a odložiť.