Šup-šup buchta fotorecept

evusik - fotkaevusik, 1. augusta 2010
Šup-šup buchta (fotorecept)
Foto: evusik

Včera som dostala poštou zapekaciu misu, ktorú som vyhrala na Vareche. Ako ináč hneď som ju musela vyskúšať a pripravila som tento super rýchly Zobraziť celý popisVčera som dostala poštou zapekaciu misu, ktorú som vyhrala na Vareche. Ako ináč hneď som ju musela vyskúšať a pripravila som tento super rýchly a jednoduchý koláčik a v tej novej forme sa celkom vydaril :-)

8
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

1 bal.




Postup

  1. 1

    Najprv si upečieme piškótu. Ja som robila podľa @honestky ale z polovičnej dávky. Táto piškóta je fakt skvelá. Vyskúšajte, vrele odporúčam. http://varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorecept/7541-pouzi.html

  2. 2

    Jednu konzervu jahôd (alebo iné ovocie) si dáme do odmerky (aj šťavu aj ovocie) a koľko chýba do 5 dl dolejeme mliekom, vylejeme to do krabice, ktorá sa dá zavrieť, pridáme Créme Olé puding za studena, krabicu zavrieme a potriasame ňom ako zo šejkrom až sa nám všetko spojí a zhustne, prípadne si pomôžeme lyžicou a dôkladne premiešame, opatrne aby sa ovocie moc nerozbrblalo. Odložíme do chladničky. Miesto Crém Olé môžete uvariť normálny puding, vychladiť a primiešať scedené kompótové ovocie, alebo čerstvé ovocie.

    Šup-šup buchta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na upečenú vychladnutú piškótu navrstvíme krém....

    Šup-šup buchta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a ozdobíme, strúhanou čokoládou a ovocím, prípadne šľahačkou...

    Šup-šup buchta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a po dobrom nedeľnom obede podávame dezert :-)

    Šup-šup buchta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

Diskusia k receptu

tinca
@evusik pekná tortička, ten puding je podobný mojej trasenej torte s mandarínkami akurát,že tam ide šľahačková smotana. Ale je to vynikajúce s akýkoľvek ovocím.
evusik
@tinca tento jednoduchý recept som robila keď ešte boli deti malé a nebolo toľko času a samozrejme som varila klasický BB puding, no ale doba pokročila a občas si vypomôžeme takýmito vymoženosťami ako je puding za studena. Mne ho doniesla dcéra, ona ho používa, tak som vyskúšala a je to rýchle a dobré a ešte raz sa budem opakovať, tá piškóta od @honestky je fantastická :-)
tinca
@evusik , ale ani na BB puding nedám dopustiť. Ten piškót idem nájsť a uložím si ho, ja mám síce aj svoj, ale treba skúsiť aj niečo nové,díky.
vieraa
evusik mám otázku dalo by sa to spravit aj s bezlepkovej múky?Vyzerá to dobre a je to rýchly koláč.
evanaaa
Evusik,vyhľadala som ten honestkin recept a zistila som, že som ho ( aj ju ) chválila zaň, lebo tento postup je vhodný pre diabetikov, ako so tam spomenula, nemôžem vymiešať žľtka so sladidlom, ale ho môžem - sladidlo- zamiešať do snehu a potom žľtka,takže ja všetky piškóty takto pečiem, mne sa preto aj tvoj recept hodí.
evanaaa
A ešte, evusik, stačí potriasť kompót s Ole- krémom, bez šľahačky? Aj Tinca tu spomína šľahačku.
honestka
Kedze dakujem za dalsie podanie receptu Evusik, ja ta pochvalim za kombinaciu a naviac sa mi paci aj ta misa- taka typicky eurpsky moderna, moze sa v nej piect fajnove.
Ja tu BB puding nemam, ale dostanem ine tak vyskusam s kombinaciou- navyse si neodpustim tie srdiecka!
evusik
@evanaaa podľa receptúry na obale sa pudingový prášok pridá do 3dl mlieka, nie je tam nič o šľahačke, spôsob ktorý som použila v tomto recepte mám od dcéry, odkiaľ ho má ona som neskúmala podstatné je, že je to dobré a menej kalorické @marienka tie srdiečka sú z červeného a žltého melóna :-)
honestka
@Evanaaa , ani nevies predstavit ako dobre mi padlo precitat si prave dnes komentar tvoj a od Evusika, ze to tak dobre pracuje. Vies prave nedavno som mala dost nepriaznive komenty, ze by som mala recepty upravovat na "slovenske pomery", kedze tam vsetko tak nedostat ako mam k dispozicii ja... Velmi sa snazim, aj s pomenovanim aj s "nahradami" tak ako so slovecinou- aj v tom, ze som sama tu mala problemy naopak premenit dobre osvedcene recepty z domu prave kvoli surovinam. Ale su tu rozni nespokojnici a tak to treba zrejme len ignorovat, hlavne ked jeden vie, ze pridanim receptu vlastne odporuca svoje vedomosti druhym... pozdravujem a prajem, aby si tu nasla vela takych receptov, ktore sa stanu osvedene aj u teba, ako sa zatial par stalo v mojom pripade.
A naviac tvoja nova fotka je skvela- vyzeraz velmi dobre!
evanaaa
Honestka, tiež si ma potešila. A čo sa týka, toho ostatného, nerob si z toho nič, pretože sú ľudia, ktorí radi krizizujú druhých bez ohľadu na ich vlastné chyby. Zdravú kritiku nevylučujem, ak je myslená dobre, potom vieme, čoho s amáme vyvarovať, aké chyby nerobiť. Rob všetko tak ako doteraz, podľa seba. komu sa nepáči, nech ...... No, a čo sa týka fotky - dlho trvalo, než mi ju sem vložili a ja som žiadnu zo súčasnosti nemala, na tejto som totiž aspoň o 20 rokov mladšia. ale keď sa bude dať, skúsim to napraviť . A teším sa na tvoje recepty, nedaj sa odradiť.
bozulka
@evusi , tie srdiečka z melonov ma totálne dostali,máš úžasnú fantáziu,mňa by to v živote nenapadlo.
evusik
@bozulka tak toto s nami robí Varecha, za normálnych okolností koláčik posypem čokoládou alebo Grankom a je vybavené, ale na fotku mi to prišlo málo, pozrela som do chladničky, do komory a tam žiadne čerstvé ovocie, len melóny tak som použila melóny.... takže tie srdiečka a veselá výzdoba vznikli len vďaka Vareche :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia