Šup-šup buchta (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Včera som dostala poštou zapekaciu misu, ktorú som vyhrala na Vareche. Ako ináč hneď som ju musela vyskúšať a pripravila som tento super rýchly a jednoduchý koláčik a v tej novej forme sa celkom vydaril :-)
8 porcií |
15 minút príprava |
25 minút na 160 °C |
Postup
- Najprv si upečieme piškótu. Ja som robila podľa @honestky ale z polovičnej dávky. Táto piškóta je fakt skvelá. Vyskúšajte, vrele odporúčam.
http://varecha.pravda.sk/recepty/piskot-ktory-vzdy-vyjde-fotorecept/7541-pouzi.html
- Jednu konzervu jahôd (alebo iné ovocie) si dáme do odmerky (aj šťavu aj ovocie) a koľko chýba do 5 dl dolejeme mliekom, vylejeme to do krabice, ktorá sa dá zavrieť, pridáme Créme Olé puding za studena, krabicu zavrieme a potriasame ňom ako zo šejkrom až sa nám všetko spojí a zhustne, prípadne si pomôžeme lyžicou a dôkladne premiešame, opatrne aby sa ovocie moc nerozbrblalo. Odložíme do chladničky. Miesto Crém Olé môžete uvariť normálny puding, vychladiť a primiešať scedené kompótové ovocie, alebo čerstvé ovocie.
- Na upečenú vychladnutú piškótu navrstvíme krém....
- a ozdobíme, strúhanou čokoládou a ovocím, prípadne šľahačkou...
- a po dobrom nedeľnom obede podávame dezert :-)
- tu je
recept na piškót ktorý som použila