Šunkové roládky z lístkového cesta

maartina - fotkamaartina, 11. decembra 2010
Šunkové roládky z lístkového cesta
Foto: maartina

V našej rodine je toto slané pečivo veľmi obľúbené, robievame ho často a najlepšie z dvoch ciest, lebo jedno nám nikdy nestačí ...vždy sa Zobraziť celý popisV našej rodine je toto slané pečivo veľmi obľúbené, robievame ho často a najlepšie z dvoch ciest, lebo jedno nám nikdy nestačí ...vždy sa po nich zapráši :).

Suroviny

1 balenie
6-8 plátkov
 plátkový
 na potretie




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si rozvaľkáme na tenko. Takto pripravené ho potrieme kečupom, posypeme korením na pizzu (keď práve nemám doma, zvyknem dávať iba oregano), rozložíme salámu, zopár plátkov syra príp. strúhaný a takto "obložené" cesto zrolujeme do rolády.

  2. 2

    Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sézamom, príp. rascou. Krájame kolieska hrubé cca 1-1,5cm a ukladáme na plech. Pečieme pri teplote 180°C.

Diskusia k receptu

etika
poznám tento recept, robievam ho ale s prerastanou oravskou slaninkou a červenou udusenou cibuľkou, ked čakáme hosti. Je to jednoduché a len sa tak zapráši, hneď je všetko preč.
evanaaa
Dá sa robiť na viac spôsobov, rôzne plnky a vždy je to pochúťka. Ale kolečká sa potierajú vajcom už keď sú prekrojené, alebo celá roláda?
veronika353
Já natírám vajíčkem kolečka a na vrch ještě dávám trochu sýru bambina.Je to moc dobré.
maartina
"etika" ...so slaninkou a cibuľkou som ešte neskúšala, nabudúce vyskúšam i túto kombináciu
maartina
"evanaaa" ...je neskutočne veľa možností, tiež mám obľúbenú syrovo-cesnakovú plnku ...ja potieram celú roládu vajíčkom, ale je to úplne jedno, či roládu alebo už hotové kolieska
brymka
poznám ,je to veľmi dobré ,dajú sa robiť rôzne kombinacie
maartina
diabambulka ...ďakujem :), tiež prajem kráásne sviatky
janazjarku
Gratulujem k výhre ! Ja to pekávam tiež, ale pridávam tavený syr a kukuricu :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia