Šúľance - kokošky
Autor receptu: katusqa
6 porcií |
60 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Vodu do ktorej budeme "hádzať" šúľance dáme na oheň pomaly variť.
Deň vopred uvarené zemiaky nastrúhame na doske, pridáme múku, soľ a vajce.
- Poriadne vyhnetieme
- Z cesta si vezmeme menšiu časť, urobíme z nej guličku a na doske ju rozvaľkáme do valčeka. Nakrájame na menšie časti a dáme na pomúčenú dosku.
- Celé cesto nakrájame na malé kúsky a "hádžeme" do osolenej vriacej vody a občas premiešame. Zatiaľ si pripravíme mak poprípade opražíme strúhanku a spražíme maslo. Varíme cca 10-15 minút dokým nám nevyplávajú všetky šúľance na povrch.
- Do misky dáme uvarené šúľance, troška osolíme a pridáme strúhanku s cukrom, maslo a premiešame
- Alebo dáme do misky mak zmiešaný s cukrom a zalejeme maslom.
Dobrú chuť :-)
|