Šúľance - kokošky

Autor receptu: katusqa

6
porcií
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vodu do ktorej budeme "hádzať" šúľance dáme na oheň pomaly variť. Deň vopred uvarené zemiaky nastrúhame na doske, pridáme múku, soľ a vajce.
  2. Poriadne vyhnetieme
  3. Z cesta si vezmeme menšiu časť, urobíme z nej guličku a na doske ju rozvaľkáme do valčeka. Nakrájame na menšie časti a dáme na pomúčenú dosku.
  4. Celé cesto nakrájame na malé kúsky a "hádžeme" do osolenej vriacej vody a občas premiešame. Zatiaľ si pripravíme mak poprípade opražíme strúhanku a spražíme maslo. Varíme cca 10-15 minút dokým nám nevyplávajú všetky šúľance na povrch.
  5. Do misky dáme uvarené šúľance, troška osolíme a pridáme strúhanku s cukrom, maslo a premiešame
  6. Alebo dáme do misky mak zmiešaný s cukrom a zalejeme maslom. Dobrú chuť :-)