Šuhajdy plnené Salkom a orechmi fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 19. decembra 2020
Šuhajdy plnené Salkom a orechmi (fotorecept)
Foto: olinecka

Nepečená dobrota, určite jedna z tých, ktorá nechýba na blížiace sa vianočné sviatky. Pre veľkých aj malých. Zvládnete aj na poslednú chvíľu.

45-50 ks
porcií
30-40 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
100 g
200 g
200 g
Plnka:
150-200 g mleté
podľa potreby
 (nemusí byť)
Navrch:




Postup

  1. 1

    Suroviny na šuhajdy, budeme potrebovať ešte aj práškový cukor, ktorý som zabudla odfotiť.

    Šuhajdy plnené Salkom a orechmi (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Ceru pokrájame na malé kúsky a rozpustíme nad vodným kúpeľom, pridáme práškový cukor. Pridáme čokoládu, ktorú tiež pokrájame na malé kúsky a BB puding. Dobre miešame, aby sa všetko spojilo. Košíčky rozložíme na plech a pripravíme si plnku. Mleté vlašské orechy, rum a Salko zmiešame. Salko treba pridávať po častiach, aby nebola plnka riedka.

    Šuhajdy plnené Salkom a orechmi (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Plníme košíčky - lyžicou nanášame najprv čokoládovú hmotu, potom plnku a nakoniec navrch opäť čokoládovú hmotu. Naplnené košíčky ozdobíme podľa seba, necháme stuhnúť. Dobrú chuť všetkým.

    Šuhajdy plnené Salkom a orechmi (fotorecept)  - obrázok 3

Diskusia k receptu

petullka
@sobon (19.12.2020 21:07)
Už som veľa počula o tom, aké sú skvelé z ľadových gaštanov. Je tam ozaj cítiť rozdiel v porovnaní s horkou čokoládou?
marienka44
Krasne, vyzdobeéí. Ja mam podobny recept, len do naplne nedavam salko, ale praskovy cukor 250 g a rum s rum. aromou. To je pre dospelych.
Krásne Vianoce prajem všetkým.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia