Šuhajdy
Šuhajdy plnené Salkom a orechmi (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Nepečená dobrota, určite jedna z tých, ktorá nechýba na blížiace sa vianočné sviatky.* Pre veľkých aj
malých. Zvládnete aj na poslednú chvíľu.
45-50 ks porcií |
30-40 minút príprava |
Postup
- Suroviny na šuhajdy, budeme potrebovať ešte aj práškový cukor, ktorý som zabudla odfotiť.
- Ceru pokrájame na malé kúsky a rozpustíme nad vodným kúpeľom, pridáme práškový cukor. Pridáme čokoládu, ktorú tiež pokrájame na malé kúsky a BB puding. Dobre miešame, aby sa všetko spojilo. Košíčky rozložíme na plech a pripravíme si plnku. Mleté vlašské orechy, rum a Salko zmiešame. Salko treba pridávať po častiach, aby nebola plnka riedka.
- Plníme košíčky - lyžicou nanášame najprv čokoládovú hmotu, potom plnku a nakoniec navrch opäť čokoládovú hmotu. Naplnené košíčky ozdobíme podľa seba, necháme stuhnúť. Dobrú chuť všetkým.