Šuhajdy

Šuhajdy plnené Salkom a orechmi (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Nepečená dobrota, určite jedna z tých, ktorá nechýba na blížiace sa vianočné sviatky.* Pre veľkých aj malých. Zvládnete aj na poslednú chvíľu.

45-50 ks
porcií
30-40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na šuhajdy, budeme potrebovať ešte aj práškový cukor, ktorý som zabudla odfotiť.
  2. Ceru pokrájame na malé kúsky a rozpustíme nad vodným kúpeľom, pridáme práškový cukor. Pridáme čokoládu, ktorú tiež pokrájame na malé kúsky a BB puding. Dobre miešame, aby sa všetko spojilo. Košíčky rozložíme na plech a pripravíme si plnku. Mleté vlašské orechy, rum a Salko zmiešame. Salko treba pridávať po častiach, aby nebola plnka riedka.
  3. Plníme košíčky - lyžicou nanášame najprv čokoládovú hmotu, potom plnku a nakoniec navrch opäť čokoládovú hmotu. Naplnené košíčky ozdobíme podľa seba, necháme stuhnúť. Dobrú chuť všetkým.