Foto: laurisia
Receptov na šuhajdy z ľadových gaštanov je na webe dosť, ale tieto majú tú najjednoduchšiu a pritom mňam plnku. A hlavne ju netreba variť Zobraziť celý popisReceptov na šuhajdy z ľadových gaštanov je na webe dosť, ale tieto majú tú najjednoduchšiu a pritom mňam plnku. A hlavne ju netreba variť do správnej hustoty, stačí len odhadnúť množstvo rumu :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny, pomelieme orechy a zmiešame ich s práškovým cukrom.
-
2
Do orechov prilejeme rum (um), asi pol deci, aby bola hmota kompaktná.
-
3
Nalámeme si čokoládu - ja dávam okrem Ľadových gaštanov várovú čokoládu, niekto namiesto várovej dáva pol na pol horkú a mliečnu.
-
4
Rozpustíme si stužený tuk a pridáme nalámanú čokoládu. Tuk nesmie byť veľmi horúci, aby sa nám čokoláda "nezhrčkavela".
-
5
Miešame, kým nám nevznikne hladká hmota.
-
6
Do košíčkov dáme po jednej čajovej lyžičke čokolády - ja si pomáham kanvičkou, do ktorej nalejem časť čokolády. Zvyšnú čokoládu udržujem v teple na šporáku nad rajničkou s horúcou vodou, čím predídem jej opätovnému stápaniu s rizikom prihorenia :-)
-
7
Do každého košíčka pridáme kopcovitú lyžičku orechovej zmesi. Jemne z vrchu pritlačíme, aby sme plnku trošku zahladili.
-
8
Košíčky zalejeme čokoládou buď pomocou kanvičky, alebo lyžičkou - približne 3 čajové lyžičky na doplnenie každého košíka. Košíčky používam klasické, stredné.
-
9
A doplníme lentilku :-) Šuhajdy bez lentilky nie sú šuhajdy :-)))
ulozim si ich
Mezditým aj zatuhli, využila som chladné počasie, otvorila v kuchyni okno, lebo chladnejšiu špajzu nemám...sú úúúúúžasné. Vrelo ich každej gazdinke odporúčam...a to som ich robila prvýkrát. Ďakujem :-)