Študentské tofu rizoto

vegecan - bez fotkyvegecan, 16. októbra 2010
Študentské tofu rizoto
Foto: vegecan

Suroviny

 (menší)
 sušené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si dáme variť ryžu v pomere 1:2 (ryže:voda). Ja ju pripravujem tak, že do vriacej vody dám ryžu a pod pokrievkou varím na slabom plameni zhruba 10 minút za občasného miešania do vstrebania vody.

  2. 2

    Potom si v miske zmiešame sójovú omáčku, trochu vody a karí korenia. Tofu nakrájame na kocky a vložíme do marinády.

  3. 3

    Do ďalšej misky dáme sušené hrozienka, zalejeme vriacou vodou a necháme asi 5 minút odstáť, aby pekne zmäkli. Vodu scedíme. Na suchej panvici si nasucho opražíme rozpolené kešu oriešky a pridáme k napučaným hrozienkam.

  4. 4

    Do tej istej panvice dáme tofu kocky a opekáme, kým začnú hnednúť. Pridáme umytý a na kolieska nakrájaný pór, zvyšok marinády, kešu s hrozienkami a ešte chvíľu opekáme za stáleho miešania.

  5. 5

    Po 2-3 minútach odstavíme z plameňa, zmiešame s hotovou ryžou a podávame.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: