Študentské tofu rizoto

Autor receptu: vegecan

Postup

  1. Najprv si dáme variť ryžu v pomere 1:2 (ryže:voda). Ja ju pripravujem tak, že do vriacej vody dám ryžu a pod pokrievkou varím na slabom plameni zhruba 10 minút za občasného miešania do vstrebania vody.
  2. Potom si v miske zmiešame sójovú omáčku, trochu vody a karí korenia. Tofu nakrájame na kocky a vložíme do marinády.
  3. Do ďalšej misky dáme sušené hrozienka, zalejeme vriacou vodou a necháme asi 5 minút odstáť, aby pekne zmäkli. Vodu scedíme. Na suchej panvici si nasucho opražíme rozpolené kešu oriešky a pridáme k napučaným hrozienkam.
  4. Do tej istej panvice dáme tofu kocky a opekáme, kým začnú hnednúť. Pridáme umytý a na kolieska nakrájaný pór, zvyšok marinády, kešu s hrozienkami a ešte chvíľu opekáme za stáleho miešania.
  5. Po 2-3 minútach odstavíme z plameňa, zmiešame s hotovou ryžou a podávame.