Študentské rizoto
Autor receptu: irbis
Jednoduchý, zdravý, rýchly a výdatný obed pre každého.
3-8 porcie |
20-30 minút príprava |
12-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Orestuje mäso (vopred okorenené, každý podľa chute)
- Cibuľku najprv nakrájame, následne osmažíme na oleji (bravčovej masti) do zlatova
- 1 - 2 hrnčeky ryže (guľatá najrýchlejšie uteká :) z hrnca na tanier Musí byť do zlatova!!
- Pridáme kukuricu (prípadne hrášok)
- Zakryjeme a dusíme (normálne 12min) ja robím väčšie zásoby - dal som 2,5 pohára ryže - dlhšie (aj 20-30 min).
- Zložíme s variča, pomiešame, zakryjeme (prípadne zabalíme do deky a necháme 20 min odpočívať)
- V čase obeda, alebo keď je na to vhodná chvíľka - podávame
- " Dobrý šmak " - " Buona appetito "