Študentské rizoto

Autor receptu: irbis

Jednoduchý, zdravý, rýchly a výdatný obed pre každého.

3-8
porcie
20-30 minút
príprava
12-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Orestuje mäso (vopred okorenené, každý podľa chute)
  2. Cibuľku najprv nakrájame, následne osmažíme na oleji (bravčovej masti) do zlatova
  3. 1 - 2 hrnčeky ryže (guľatá najrýchlejšie uteká :) z hrnca na tanier Musí byť do zlatova!!
  4. Pridáme kukuricu (prípadne hrášok)
  5. Zakryjeme a dusíme (normálne 12min) ja robím väčšie zásoby - dal som 2,5 pohára ryže - dlhšie (aj 20-30 min).
  6. Zložíme s variča, pomiešame, zakryjeme (prípadne zabalíme do deky a necháme 20 min odpočívať)
  7. V čase obeda, alebo keď je na to vhodná chvíľka - podávame
  8. " Dobrý šmak " - " Buona appetito "