Studená misa na oslavy

iboja - fotkaiboja, 8. apríla 2011
Studená misa na oslavy
Foto: iboja

Misu robím na oslavy a len sa po nej zapráši ...,okrem toho šalát je bez majolenky takže žlčnik neštrajkuje

8
porcií
90 min minút
príprava

Suroviny

600-700g
sáčok mrazená /hrášok,mrkva,kukurica/
500ml
4-5 ks uvarené
1000g
 na ozdobu
 na ozdobu
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Najprv uvaríme mrazenú zeleninu aby nám vychladla,uvaríme aj vajíčka na tvrdo.

    Studená misa na oslavy - obrázok 1
  2. 2

    Dietnu salámu nakrájame na malé kocky,aj vychladnuté vajička pretlačíme cez krájač.

    Studená misa na oslavy - obrázok 2
  3. 3

    Pridame aj vychladnutú zeleninu a všetko zmiešame s tatárskou omáčkou.Do šalatu je dobré pridat aj zavárané uhorky len mojej dcere tam nechutili tak som ich vynechala.Ak by sa zdal šalát trocha suchý treba pridať ešte tatársku omáčku .

    Studená misa na oslavy - obrázok 3
  4. 4

    Hotový šalát rozložím do misy a začnem zdobiť so šunkovými ružičkami.Pri velkonočnej mise zvyknem s chrenovou šlahačkou naplniť šunky. Pri výzdobe už len nech pracuje fantazia,niekedy zdobím zeleninou ,niekedy ovocím.... Dobrú chuť prajem

    Studená misa na oslavy - obrázok 4

Diskusia k receptu

pusta
tatarská omáčka nie je s majonézou?
marianne69
...to je teda riadna misa,jedna s najvacsich v bode 1. ake som videla a samozrejme velmi pekna.....
horvatocka
parádna misa, pokúsim sa také niečo spraviť, manžel bude mať 70 - tku, ďakujem za návod
sovka62
Prosím ťa a na čom to máš poukladané? Mám síce poodkladané veľké misy (hádam som aj štvrtá generácia čo ich používa, dnes sa už také nerobia), ale misu takej veľkosti ako je tá tvoja som videla tak niekde v múzeu na zámku. A zišla by sa veru, nás je dosť, zvyčajne robím misy dve, ale takto na jednej by sa mi to páčilo viac. Tak poraď, prosím ťa.
3sandra3
tá je ale nádherná.... šikulka... aj takú urobím mame na 70-tku
dorisa
Tak, na toto som ja absolutne nie, ja len tak nahádzat hala-bala a papat. Naozaj treba mat na to bunky. Krása.
zlatuska64
pekné..
ja robím šalát s zofrischom, je to taká jogurtová majonéza, ľahšia ako riadna a je fakt dobrý, taký menej mastný..
iboja
hej je majolenka aj v tatárskej ale málo,šalát nie je taký ťažký ako so samej majolenky to je predsa samý olej aj vajcia
bobarka
Krááááásna misa!!!!!! A úžasná inšpirácia. Si šikulka.
iboja
pre sovku .....tak dnes už nie su takéto velké misy ,ozaj len po starých rodičoch
nie ja ani moja to som robila pre známych k narodeninám....
janger
Tak krasne by som to teda nedokazala spravit!
pusta
@iboja , dakujem za odpoved, pýtala som sa len preto, lebo sú aj rôzne odľahčené tatárske omáčky. moja úcta, tá obložená misa je hotové umelecké dielo.
iboja
ďakujem všetkým za pochvalu ....škoda ža som si nefotila všetky misy čo som spravila ,
hambalko35
Krasna misa,ale nevidim žiadny rozdiel medzi majonezou a tatarskou omačkou.
iboja
ale je.... majoneza je omnoho ťažšia
kinuska
krrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaassssssssssssssssnnnnnnnnnnnnnnnnnnneeeeeeeeeeeeeeeeeeeee




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia