Tvarohový koláč
Strúhaný tvarohový koláč s ríbezľami
Autor receptu: bakingtherapy
Dokonalé spojenie jemného cesta, krémovej plnky a kyselkavých ríbezlí.* Tento koláč kričí leto!
60 minút príprava |
35-40 minút na 175 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto zmiešame dokopy v jednej miske a ručne miesime až dokým nevymiesime tuhé tmavé cesto. Rozdelíme ho na tretiny. 2 tretiny utľapkáme na spodok plechu, 1 tretinu dáme chladiť do chladničky.
- Zmiešame tvaroh, mascarpone, cukor, vanilínový cukor, pridáme Zlatý klas.
Z bielkov mixérom vyšľaháme tuhý sneh, ktorý ručne vmiešame do tvarohovej plnky.
- Plnku nanesieme na cesto, posypeme ríbezľami alebo malinami. Nakoniec navrch postrúhame odložené cesto z chladničky. Pečieme cca 35 minút v rúre vyhriatej na 175 stupňov. Dobrú chuť.