Tvarohový koláč

Strúhaný tvarohový koláč s ríbezľami

Autor receptu: bakingtherapy

Dokonalé spojenie jemného cesta, krémovej plnky a kyselkavých ríbezlí.* Tento koláč kričí leto!

60 minút
príprava
35-40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame dokopy v jednej miske a ručne miesime až dokým nevymiesime tuhé tmavé cesto. Rozdelíme ho na tretiny. 2 tretiny utľapkáme na spodok plechu, 1 tretinu dáme chladiť do chladničky.
  2. Zmiešame tvaroh, mascarpone, cukor, vanilínový cukor, pridáme Zlatý klas. Z bielkov mixérom vyšľaháme tuhý sneh, ktorý ručne vmiešame do tvarohovej plnky.
  3. Plnku nanesieme na cesto, posypeme ríbezľami alebo malinami. Nakoniec navrch postrúhame odložené cesto z chladničky. Pečieme cca 35 minút v rúre vyhriatej na 175 stupňov. Dobrú chuť.