Štrúdľa ,,Jarka,, (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
kamarátka Jarka experimentovala ... vyzkúšal som a trochu vylepšil ... včera som urobil 3 štrúdle a dnes mám na stole zasa tri štúdle ,ale už nové rýchlo sa míňajú
45 - 60 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup- potrebné suroviny .... ricotta ,mlieko,hlad. múka ,citron , vajce, soda bicarbona , vanilínový a škoricový cukor , škorica mletá , palmarin , cukor a jablka
- ... včera som si palmarin do múky nastrúhal , dnes som ho roztopil a prilial ....je to lahšie a menej pracné
- z múky , tuku ,sody bicarbony a mlieka si urobíme cesto ktoré sa nám nebude lepiť na stenu misy
- hotové cesto som dal do sáčku a do chladničky .... nepíšem na hodinu či dve ..... oddychovalo kým som si pripravil tvaroh a postrúhal jablka
- do ricotty som dal jedno žltko , cukru podla chuti , nastrúhal kôru z jedného citrona , pol citrona vymačkal a ešte som pridal kyselinu citronovú .... na a premiešal...
- jablka som si postrúhal , pridal trochu cukru a čiastočne som ich ,,vyžmíkal,, aby neboli moc vodnate a štrúdla mi nepraskla ..... a stejne mi praskly potvory
- cesto som včera rozdelil na dve časti , dnes na 4 a vyvalkal som , potrieme ochutenou ricottou ,alebo tvarohom nato rozložime postrúhané jablka , posypeme škoricovým cukrom a škoricou
- štrúdly zavynieme , popycháme a potrieme mixom vody a oleja.. idú do 170°C trúby na 30 minut .... potrieme aj po vybratí z trúby
- .... sú dobre aj ked mi ,,zasa praskli,,
DOBRÚ CHUŤ
|