Štrúdľa ,,Jarka,, (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

kamarátka Jarka experimentovala ... vyzkúšal som a trochu vylepšil ... včera som urobil 3 štrúdle a dnes mám na stole zasa tri štúdle ,ale už nové rýchlo sa míňajú

45 - 60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. potrebné suroviny .... ricotta ,mlieko,hlad. múka ,citron , vajce, soda bicarbona , vanilínový a škoricový cukor , škorica mletá , palmarin , cukor a jablka
  2. ... včera som si palmarin do múky nastrúhal , dnes som ho roztopil a prilial ....je to lahšie a menej pracné
  3. z múky , tuku ,sody bicarbony a mlieka si urobíme cesto ktoré sa nám nebude lepiť na stenu misy
  4. hotové cesto som dal do sáčku a do chladničky .... nepíšem na hodinu či dve ..... oddychovalo kým som si pripravil tvaroh a postrúhal jablka
  5. do ricotty som dal jedno žltko , cukru podla chuti , nastrúhal kôru z jedného citrona , pol citrona vymačkal a ešte som pridal kyselinu citronovú .... na a premiešal...
  6. jablka som si postrúhal , pridal trochu cukru a čiastočne som ich ,,vyžmíkal,, aby neboli moc vodnate a štrúdla mi nepraskla ..... a stejne mi praskly potvory
  7. cesto som včera rozdelil na dve časti , dnes na 4 a vyvalkal som , potrieme ochutenou ricottou ,alebo tvarohom nato rozložime postrúhané jablka , posypeme škoricovým cukrom a škoricou
  8. štrúdly zavynieme , popycháme a potrieme mixom vody a oleja.. idú do 170°C trúby na 30 minut .... potrieme aj po vybratí z trúby
  9. .... sú dobre aj ked mi ,,zasa praskli,, DOBRÚ CHUŤ