Foto: babina49
Tak a máme tu veľkonočné sviatky a v našej rodine sa počas postnych dní varí štiava. Kúpila som ju u zeleninárky a bola úžasná,chutnučká.
Postup
-
1
listy štiavy očistíme od zbytočných stoniek
-
2
umyjeme pod tečúcou vodou
-
3
do rajnice si dáme olej cca 4 PL
-
4
odkvapkané a osušené listy vložíme do tohto oleja,miešame
-
5
štiava sa na oleji spúšťa
-
6
až sa z nej stane kaša
-
7
ešte ju miešame dotiaľ,kým nezmäknú všetky listy
-
8
teraz možme na štiavu naliať vodu cca 0,5 l,osolíme
-
9
a pridávame jedno vajce po druhom.Vajcia dávam preto do štiavy s vodou,lebo keď tam dám už zátrepku,treba to stále premiešavať a tie vajcia by mi nezostali celistvé
-
10
pokiaľ štiava s vajcami začne vrieť
-
11
pripravíme si zo smotany,mlieka a múky zátrepku a vylejeme ju do štiavy
-
12
necháme zovrieť.Niekedy,keď je tých listov veľa a je štiava kyslejšia,tak treba pridať viac mlieka,alebo vody.
-
13
a je hotová
-
14
a možme papať...bola úžasnáááá
je to skvelé jedlo.-)