Sterilizovaný jablkový kompót
Foto: hviezdickaz
20 minút
na 85 °C
na 85 °C
Postup
-
1
Očistené a nakrájané jablká naukladáme do pohárov, do ktorých sme vložili plátok citróna a klinčeky.
- 2
Uvaríme nálev z 1 l vody a 300 g cukru. Jablká zalejeme horúcim prevareným nálevom, poháre uzavrieme viečkami a sterilizujeme 20 minút na 85 °C. Z tohto množstva vyjde do 4 ks 7 dl pohárov.
Tiež kompót:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ako presne viete, koľko toho nálevu si pripraviť dopredu? :)
Hore v texte si oprav: 4 ks 7dl pohare,nie 0,7 dl alebo 0,7 litra
:-)
Tieto sa mi ľúbia, tak idem zavárať, tento rok ich je neúrekom