Sterilizovaný jablkový kompót

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 6. augusta 2012
20 minút
na 85 °C

Suroviny

300-400 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené a nakrájané jablká naukladáme do pohárov, do ktorých sme vložili plátok citróna a klinčeky. Jablká zalejeme horúcim prevareným nálevom a sterilizujeme 20 min./ 85 st. ( nálev z 1l vody a 300 g cukru vyjde do 4 ks 7 dl pohárov ) .

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
áno, jeden z najlepších kompótov. Ja som tento rok skúsila podľa Izabely929, aj s pomarančami, už som naň zvedavá a tiež som skúsila jablká-slivky spolu, má to krásnu farbu
1x andie29
dievčatá - mňa naučila moja maminka takto - naukladám ovocie do čistých pohárov (jabĺčka, marhule, čerešne, atď), zasypem 3 PL kryšt. cukru a 4-5 ks klinčekov a zalejem vodou. Potom poháre dobre uzavriem, poukladám na plech, podlejem vodou a dunstujem pri teplote 120 st. 10-15 min.
Ako presne viete, koľko toho nálevu si pripraviť dopredu? :)
1x andie29