Foto: sleepy
Túto papriku robíme doma už veľmi dlho. Je super hlavne v zime.
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Papriku rozkrojíme na polovice a vyčístíme vnútro.
- 2
Do 5 litrového hrnca dáme všetky prísady na nálev a dáme variť na sporák, keď sa začne variť vložíme postupne do neho rozkrojenú papriku a každú várku varíme 20 minút. Po uvarení papriku vyberieme a ukladáme do zaváracích pohárov (napr. grilovacími kliešťami). Pred varením ďalšej dávky počkáme, kým sa nálev rozvarí alebo pridáme k času varenia 5 minút.
- 3
Papriku zalejeme po vrch pohárov nálevom, poháre uzavrieme a sterilizujeme 20 minút pri 100°C. Z 5 kg vyjde asi 6 7dl pohárov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@marienka44 :
Olej sa zachytí na paprikách a keď dávam nálev do pohárov vždy ho rozmiešam, takže sa dostane do pohára už minimum oleja. Tento recept mám odkúšaný, tie kde sa dával olej priamo do pohára sa mi vôbec neosvedčili.