Sterilizovaná paprika v oleji

sleepy - fotkasleepy, 27. septembra 2013
Sterilizovaná paprika v oleji
Foto: sleepy

Túto papriku robíme doma už veľmi dlho. Je super hlavne v zime.

20 minút
príprava

Suroviny

5 kg
Nálev:
2,5 l
0,15 l
0,2 kg
0,1 kg
0,75 l




Postup

  1. 1

    Papriku rozkrojíme na polovice a vyčístíme vnútro.

  2. 2

    Do 5 litrového hrnca dáme všetky prísady na nálev a dáme variť na sporák, keď sa začne variť vložíme postupne do neho rozkrojenú papriku a každú várku varíme 20 minút. Po uvarení papriku vyberieme a ukladáme do zaváracích pohárov (napr. grilovacími kliešťami). Pred varením ďalšej dávky počkáme, kým sa nálev rozvarí alebo pridáme k času varenia 5 minút.

  3. 3

    Papriku zalejeme po vrch pohárov nálevom, poháre uzavrieme a sterilizujeme 20 minút pri 100°C. Z 5 kg vyjde asi 6 7dl pohárov.

Diskusia k receptu

tetuska
papriku neobváram, vyčistím, uložím do fliaš a dám lyžičkový nálev na uhorky /vid varecha/ a ešte 2 PL oleja a sterilizujem 15 min, je vynikajúca
marienka44
Aj ja sa prihovaram za to, aby sa olej daval priamo do poharov, cim sa zaruci rovnake mnozstvo oleja vo všetkých pohároch. Olej v náleve predsa pláva na hladine a neberačkou nedokážeme dať rovnaké množstvo. Potom sa všetko sterilizuje aj tak s olejom. :-)
evanaaa
Pokiaľ sa pamätám, tiež aj moja mama, známi a aj ja som dávala olej priamo do pohára a potom sterilizovala, ako hovorí aj @marienka44 , len sa už presne na ostatný postup nepamätám, bolo to dávno.
sleepy
@hviezdi čka77: Paprika nie je rozvarená, samozrejme záleží od druhu papriky, ja používam kápiu a tú treba variť aspoň 20 minút.
@marienka44 :
Olej sa zachytí na paprikách a keď dávam nálev do pohárov vždy ho rozmiešam, takže sa dostane do pohára už minimum oleja. Tento recept mám odkúšaný, tie kde sa dával olej priamo do pohára sa mi vôbec neosvedčili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia