Sterilizovaná paprika v oleji

Autor receptu: sleepy

Túto papriku robíme doma už veľmi dlho. Je super hlavne v zime.

20 minút
príprava

Postup

  1. Papriku rozkrojíme na polovice a vyčístíme vnútro.
  2. Do 5 litrového hrnca dáme všetky prísady na nálev a dáme variť na sporák, keď sa začne variť vložíme postupne do neho rozkrojenú papriku a každú várku varíme 20 minút. Po uvarení papriku vyberieme a ukladáme do zaváracích pohárov (napr. grilovacími kliešťami). Pred varením ďalšej dávky počkáme, kým sa nálev rozvarí alebo pridáme k času varenia 5 minút.
  3. Papriku zalejeme po vrch pohárov nálevom, poháre uzavrieme a sterilizujeme 20 minút pri 100°C. Z 5 kg vyjde asi 6 7dl pohárov.