Steak z tuniaka so sezamovou krustou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 4. júla 2013
Steak z tuniaka so sezamovou krustou (fotorecept)
Foto: evusik

Nájsť dobrý recept na steak z tuniaka, prípade dobré rady na jeho prípravu je pomerne ťažké. Väčšinou sú všetky na jedno kopyto a poradia Zobraziť celý popisNájsť dobrý recept na steak z tuniaka, prípade dobré rady na jeho prípravu je pomerne ťažké. Väčšinou sú všetky na jedno kopyto a poradia vám prudko opiecť v časovom rozmedzí od jednej až do desiatich minút z každej strany (moje nervy) a ako prílohu zemiaky, prípadne nejaký dip. Tak som si pokombinovala čo mám rada, no a samozrejme som zvolila špenát. Dopadlo to výborne, vzhľadovo trochu patlámo, ale chuťovo úplne super....

15 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
2 PL
1 ks
Špenát:
3 - 4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Príprava je veľmi jednoduchá a nenáročná na čas... ja som použila mrazený steak na chladený, alebo nebodaj čerstvý nemám možnosti, možno tak na dovolenke :-)

    Steak z tuniaka so sezamovou krustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    olivový olej, sezamové semená, soľ a bielok zmiešame... ja som dala presne presne jednu lyžicu bielka ale na budúce dám celé, pretože bielok tú krustu drží pohromade...

    Steak z tuniaka so sezamovou krustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    v tejto kašičke obalíme steak a odložíme do chladničky...

    Steak z tuniaka so sezamovou krustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    špenát som použila listový, mrazený z mojich zásob... stačí ho len rozmraziť a trochu vyžmýkať z vody

    Steak z tuniaka so sezamovou krustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    špenát orestujeme na troche oleja, tak aby sa vyparila prebytočná voda, pridáme cesnak jeden strúčik nakrájaný na kolieska a aspoň dva strúčiky pretlačíme, osolíme, okoreníme a odstavíme s ohňa. Pridáme v horúcej vode sparenú a olúpanú paradajku, nakrájame len pevnú časť...

    Steak z tuniaka so sezamovou krustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    premiešame a už ďalej tepelne neupravujeme

    Steak z tuniaka so sezamovou krustou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zemiaky som uvarila v šupke, ošúpala a také horúce vyváľala v masle a nasekanej petrželke a pažítke

    Steak z tuniaka so sezamovou krustou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a teraz príde na rad steak... najprv si treba vybrať dobrú panvicu, ja som použila keramickú a na troche oleja osmažíme tuniaka z jednej strany tak, že pomaly rátame do 20 otočíme, rátame do 15 a odstavíme a vyberieme z horúcej panvice. V žiadnom prípade nesmažiť z jednej strany 10 minút a z druhej tiež, tuniak sa dlhým pečením vysuší a je suchý a bez chuti. Ten môj bol akurát, len vzhľado je chudák taký ošarpaný :-( to preto, že som tam nedala celé bielko, mám poučenie pre druhýkrát, ale chuťovo bola krustička výborná...

    Steak z tuniaka so sezamovou krustou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    všetky tie kúsky poodlupovanej krusty som nasypala na špenát, jednak to pôsobilo ako, že to tam má byť a bolo to aj dobré :-)

    Steak z tuniaka so sezamovou krustou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    toto bol môj dnešný obed a priznávam, že som ho nevládala zjesť, aj keď je to ryba, mäso je sýte, chutné a šťavnaté....

    Steak z tuniaka so sezamovou krustou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

evusik
ale moja a čo ty tu? aký vietor ťa sem privial :-) len uvar, bolo to výborné a hlavne rýchle....
kredenc
Milé varešky, často tu píšete "prudko jedlé". Môžete mi povedať, čo to znamená?
elixir
Pekné jedlo, skúsim... snažím sa teraz zaraďovať viac rýb do jedálnička a vždy si rada vyberiem niečo nové. :)
evusik
milý @kredenc je fajn, že sa snažíš obohatiť svoj slovník o doteraz nepoznané slovné spojenia... výraz prudko jedlé znamená, že len čo jedlo zočíš na tanieri prudko sa doň pustíš a potom neprestaneš pokiaľ nie je tanier prázdny... ja verím, že si vo svojom živote takéto prudko jedlé jedlo zažil...
lusinkab
Velmi pekny recept tuniaka a vlastne vsetky ryby mam velmi rada. Ja len do 5 pocitam z jednej a druhej strany nemozem si pomoct ale mam ho najradsej skoro suroveho :-)
evusik
ďakujem všetkým za nahliadnutie... teším sa, že sa vám recept páči :-)
@lusinkab to s tým počítaním som našla na webe pri jednom recepte a veľmi sa mi to páči a aj to funguje, tam rátali do desať ale mali len okorenený steak... mne to tá krusta trochu zadržala, tak som to nechala o trošku dlhšie, ale viac ako 20 by som už asi nešla ani ja, toto bolo pre mňa tak akurát...
irenaw
pekný recepis, tuším by som aj kúsok ochutnala, zvyšok by zaručene zhltol môj trištvrťko ;-)
kredenc
Evusik, ty by si aj Komenského pretromfla. Nie je ťa škoda v kuchyni?
p.s. ty si prudká tútorka paulapa? Prudko porozmýšľaj /
evusik
@kredenc že aký kompliment :-)))
a čo sa týka @paulapa musím ťa prudko sklamať, je to moja dcéra :-)) a je prudko dobrá kuchárka aby si vedel :-)
jerica
@evusik výborné , keď môžem poradiť, nemusíš dávať celé bielko , stačí ako to máš, iba pred opečením, obal rybu v strúhanke zo špaldového rohlíka, stačí zľachka posypať. Rohlík postrúhaj na hrubo. Uvidíš aké to bude chrumky .
evusik
@bozulka ďakujem.... musím potvrdiť, že je fakt dobrá kuchárka, má už vlastnú domácnosť tak sa musí starať :-)
@jerica super, ďakujem za radu hneď najbližšie vyskúšam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia