Steak s chilli brusnicovou redukciou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

2
porcie
10 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako robím steaky, nebudem podrobne rozpisovať, mám ich tu viac, tak len v skratke: mäso som vybrala z chladničky asi 1 hod. pred prípravou
  2. Tesne pred prípravou som posypala hrubou soľou a drveným korením
  3. Na rozpálenej panvici som prudko opiekla z každej strany 2 min.
  4. Potom som dala so rúry na 53° na 2 min., vybrala a zakryla asi na 7 min., kým sa dovarili zemiaky a kým som urobila redukciu: do panvice som dala cesnak a za pár sekúnd som priliala víno, v mojom prípade Shiraz, za stáleho miešania som zredukovala, pridala som chilli podrvené v mažiari a brusnice, prehriala som, odstavila a pridala som maslo a kocku čokolády, nechala som rozpustiť
  5. Príloha bola zemiaky s maslom a vňaťou