Šťavnatý rebarborový koláč

mirian4 - fotkamirian4, 18. mája 2014
Šťavnatý rebarborový koláč
Foto: mirian4

Máme tu čas osviežujúcej rebarbory, na ktorý sa celá rodina tešíme :-). Milujeme rebarborové koláče, či už kysnuté s posýpkou alebo čerstvý rebarborový kompót Zobraziť celý popisMáme tu čas osviežujúcej rebarbory, na ktorý sa celá rodina tešíme :-). Milujeme rebarborové koláče, či už kysnuté s posýpkou alebo čerstvý rebarborový kompót a tiež tento šťavnatý, jednoduchý koláčik...

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 šálky
1 šálka
1 balenie
štipka
1 šálka
1/2 šálky
3 - 4 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si dáme do misky sypké: múku, kryš.cukor, PDP, štipku sódy bikarbóny. Potom vlhké: mlieko, olej, vajcia a všetko spolu vyšľaháme šľahačom na hladkú hmotu. Vylejeme na plech, poukladáme na kocky nakrájanú rebarboru, ktorú posypeme mletou škoricou a dáme piecť.

  2. 2

    Po upečení, ešte teplý koláč posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť ;-)

Diskusia k receptu

babkamt
čoskoro aj u nás bude rebarbora - myslím v záhrade. Chutný koláč.
lidia3
mam kupenu rebarboru a už ho idem vyskúšať
pekarik
nepíšem komentár,ale chválim to,už idem zajtra trhať na záhradu rebarboru na koláč a kompot
merlinja
buď som blbá, alebo neviem čítať ale v surovinách nie je ani zmienka o rebarbore. :o)
koľko si mám kúpiť?
vyzerá chutne.
amilka2
Ale rebarbora je v názve aj v postupe. Netreba byť detailista...Moja obľúbená rebarbora...keď budem robiť džem..podelím sa o recept.
cesminaz
Rebarboru si da asi kazdy podla chuti,no nie privela,inak stlaci cesto a bude palacinka :-)) ...mna by zaujimalo viac,ze aka velka je ta salka..?? Inak kolacik vyzera naozaj veeelmi chutne ;-D
hubarka35
Ja som dnes rebarborku kúpila...spravím tento super koláčik..len mám malý dotaz-musím tú rebarboru predvariť?ešte som z nej nikdy nič nerobila....
mirian4
Množstvo rebarbory dávam od oka a netreba ju predvárať, len mierne olúpať a čerstvú nakrájať na kocky... Šálku som dala 0,3 dcl tiež prispôsobujem veľkosti plechu, plech som mala stredne veľký (rozmery neviem :-) ale mám aj menší...
marianne
Je vynikajúci, ďakujem, akurát ho raňajkujem s kávičkou.
evaregina
Jednoduchý, výborný a šťavntý. Ďakujem. Len sa tak za nim práši.

kajkacon
Mhm, mňam, práve ochutnaný. Len mi chýbal údaj o množstve rebarbory. Tak som dala 6 stoniek - cca 40cm dlhých.
spievanka
Výborný, vnúčatá ho milujú. Pečiem ho vždy, keď rastie rebarbora.
jejdanecko
Ahojko no skúsila som a perfektne 🙏len som nevedela na kolko minut to mam piect , v okruhlom pekaci s papierom na pečenie rura nastavená na program hore dole bez fukania a dobrych 45 minut , 180 po pätnástich na 150 , namiesto tolkeho mnozstva oleja som dala len tri lyzice tekvicoveho a krásnu zelenu farbu cesto dostalo🍀 takisto cukru som dala o pol hrnceka menej a neposypovala som ho práškovým cukrom vobec , ani netreba, moji presladené nemusia 😘




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia