Foto: prhlavka
Nikde som nenašla recept na šťavnatý perník, tak som si ho vymyslela sama :D skombinovala som recept na klasický acidkový koláč a recept na Zobraziť celý popisNikde som nenašla recept na šťavnatý perník, tak som si ho vymyslela sama :D skombinovala som recept na klasický acidkový koláč a recept na perník ktorý doma bežne robievame. Výsledok bol perfektný, sýty, šťavnatý raz-dva hotový a chuťovo vynikajúci!
Suroviny
1,5 hrnčeka |
|
1,5 hrnčeka |
|
1/2 bal |
|
1 ČL |
|
1 hrnček |
|
3 hrnčeky |
|
2 PL |
|
1 hrnček |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
|
|
Poleva: | |
200 ml |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Používala som 250ml hrnček. Všetky suché ingrediencie nasypeme do nádobky, rukou prehnietime, pridáme všetky tekuté suroviny, dôkladne premiešame varechou a na záver do cesta pridáme orechy a hrozienka. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, (dávka je na jeden veľký plech) a pečieme na cca 180-200 stupňoch asi 40 minút. Záleží od rúry, treba koláčik skontrolovať špáradlom, keď už rozvoniava. Pokiaľ vytiahnete špáradlo suché, koláčik je upečený. Necháme ho vychladnúť a zatiaľ si pripravíme polevu.
- 2
do hrnca vylejem 200ml smotany na šľahanie, nechala som ju povariť a pred zovretím som do nej nalámala 200g čokolády, rozpustila za stáleho miešania a odstavila zo sporáka. Natrela džemom koláčik, keď mi čokoláda trošku vychladla cca 8-10minút (mala konzistenciu na poliatie koláča) vyliala som ju na džem, rozotrela špachtličkou a daal stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
krát som sa ho použila, keď som si ho pomýlila s práškom do pečiva,
ale zákusok sa aj tak podaril a mal originálnu chuť.