Šťavnatý perník z Acidka

prhlavka - fotkaprhlavka, 9. júla 2013 11:13
Ďalšie recepty »
Šťavnatý perník z AcidkaFoto: prhlavka

Nikde som nenašla recept na šťavnatý perník, tak som si ho vymyslela sama :D skombinovala som recept na klasický acidkový koláč a recept na perník ktorý doma bežne robievame. Výsledok bol perfektný, sýty, šťavnatý raz-dva hotový a chuťovo vynikajúci!

Suroviny

1,5 hrnčeka
1,5 hrnčeka
1/2 bal
1 ČL
1 hrnček
3 hrnčeky
2 PL
1 hrnček
1 hrsť
1 hrsť
Poleva:
200 ml
200 g
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Používala som 250ml hrnček. Všetky suché ingrediencie nasypeme do nádobky, rukou prehnietime, pridáme všetky tekuté suroviny, dôkladne premiešame varechou a na záver do cesta pridáme orechy a hrozienka. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, (dávka je na jeden veľký plech) a pečieme na cca 180-200 stupňoch asi 40 minút. Záleží od rúry, treba koláčik skontrolovať špáradlom, keď už rozvoniava. Pokiaľ vytiahnete špáradlo suché, koláčik je upečený. Necháme ho vychladnúť a zatiaľ si pripravíme polevu.

  2. 2

    do hrnca vylejem 200ml smotany na šľahanie, nechala som ju povariť a pred zovretím som do nej nalámala 200g čokolády, rozpustila za stáleho miešania a odstavila zo sporáka. Natrela džemom koláčik, keď mi čokoláda trošku vychladla cca 8-10minút (mala konzistenciu na poliatie koláča) vyliala som ju na džem, rozotrela špachtličkou a daal stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist