Šťavnatý koláč s jablkami a mrkvou fotorecept
Keď telo pýta sladké a rozum vraví nepatrí sa, tak vznikne kompromis v tejto podobe aj vlk sýty aj ovca celá :) Páči sa Zobraziť celý popisKeď telo pýta sladké a rozum vraví nepatrí sa, tak vznikne kompromis v tejto podobe aj vlk sýty aj ovca celá :) Páči sa mi, že som ani mixér nezašpinila a môžete ho napiecť aj keď vajce doma nemáte...
príprava
na 185 °C
Suroviny
| 210 g |
|
| 1/2 lyžičky |
|
| 1/2 balenia |
|
| 2 lyžičky |
|
| 130 g |
|
| 80 g |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 300 g |
|
| 200 g |
|
| z 1 ks |
|
| z 1 ks |
|
| 4 cl (koňak) |
|
Postup
-
1
Kopa surovín, kde môžete kľudne meniť a pridať svoje obľúbené ingrediencie, napríklad hrozienka, goji, lieskové oriešky, namiesto ghee použiť kokosový olej...
-
2
Obielime jablká a mrkvu a nastrúhame na slzičkovom strúhadle, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme kôru z pomaranča nakrájané datle, nasekané orechy, v druhej miske zmiešame suché suroviny. Prepustené maslo roztopíme.
-
3
K suchým surovinám primiešame ovocie a orechy, pridáme maslo a rum a vareškou spojíme s hustejšie cesto. Naplníme ním tortovú formu s priemerom 26 cm. Na spodok dáme papier na pečenie a boky pretrieme maslom. Vložíme do rúry vyhriatej na 185 stupňov a pečieme 45-50 minút, skúsime v strede špáradlom, ak je suché máme upečené...
-
4
Trošku ho upravíme, aby bol príťažlivejší, navaríme dobrý čaj, alebo kávu a urobíme telu zadosť...nebol presladený, šťavnatý...









Diskusia k receptu