Šťavnatý koláč s jablkami a mrkvou fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 20. januára 2015

Keď telo pýta sladké a rozum vraví nepatrí sa, tak vznikne kompromis v tejto podobe aj vlk sýty aj ovca celá :) Páči sa mi, že som ani mixér nezašpinila a môžete ho napiecť aj keď vajce doma nemáte...

20 minút
príprava
45-50 minút
na 185 °C

Suroviny

210 g
1/2 lyžičky
1/2 balenia
2 lyžičky
130 g
80 g
100 g
80 g
300 g
200 g
z 1 ks
z 1 ks
4 cl (koňak)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kopa surovín, kde môžete kľudne meniť a pridať svoje obľúbené ingrediencie, napríklad hrozienka, goji, lieskové oriešky, namiesto ghee použiť kokosový olej...

    Šťavnatý koláč s jablkami a mrkvou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obielime jablká a mrkvu a nastrúhame na slzičkovom strúhadle, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme kôru z pomaranča nakrájané datle, nasekané orechy, v druhej miske zmiešame suché suroviny. Prepustené maslo roztopíme.

    Šťavnatý koláč s jablkami a mrkvou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K suchým surovinám primiešame ovocie a orechy, pridáme maslo a rum a vareškou spojíme s hustejšie cesto. Naplníme ním tortovú formu s priemerom 26 cm. Na spodok dáme papier na pečenie a boky pretrieme maslom. Vložíme do rúry vyhriatej na 185 stupňov a pečieme 45-50 minút, skúsime v strede špáradlom, ak je suché máme upečené...

    Šťavnatý koláč s jablkami a mrkvou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Trošku ho upravíme, aby bol príťažlivejší, navaríme dobrý čaj, alebo kávu a urobíme telu zadosť...nebol presladený, šťavnatý...

    Šťavnatý koláč s jablkami a mrkvou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
výborný koláčik, samé zdravé suroviny, určite ho vyskúšam máme také radi...ale aby som nezabudla krásna úvodná fotografia, hneď upútala moju pozornosť a tak to má byť, aj oči si prídu na svoje :)

Pridaj komentár k receptu: