Staročeská omáčka ŽAHOUR II
Autor receptu: douglas
Tento rcp je obdoba receptu Staročeská omáčka ŽAHOUR I, len s pridaním dalších aromatických ingrediencií. TIP:Pozornému Varechárovi neuniknú na foto vetvičky bylinky~Mäty priepornej~Chocolate Mint, ktorá obsahuje dôležitý rutin(na cievy,žily),betain a organické kyseliny a to je dobré na vylučovanie žĺče, preto sa čaj pije pri problémoch s trávením, kŕčami v bruchu,atd. Znižuje krv.tlak, povzbuzuje chuť k jedlu, tíši bolesti hlavy a i nervozitu. Pre zaujimavosť: je považovaná i za afrodiziakum!
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút na 80 °C |
Postup
- Čučoriedky (môžeme použiť aj ostružiny a malinoostružiny) omyjeme, posypeme cukrom, pridáme maslo, trochu vody, smotanu a všetko rozvaríme. Zmes zahustíme postrúhaným perníkom a ochutíme škoricou a citrónovou kôrou. Hustým Žahourem polievame lievance alebo palacinky.