Srdiečkové Valentínky

anina6 - fotkaanina6, 13. februára 2014
Srdiečkové Valentínky
Foto: anina6

Keďže zajtra je Valentína a my s mojou polovičkou máme zároveň v tento deň aj výročie svadby (33), napiekla som už dnes podvečer. Stavila Zobraziť celý popisKeďže zajtra je Valentína a my s mojou polovičkou máme zároveň v tento deň aj výročie svadby (33), napiekla som už dnes podvečer. Stavila som na zdravšiu verziu pečiva. Podobný recept tu už mám, len som ho trošku pozmenila a nejako mi nejde pridávať foto ku komentárom. Tak nech sa páči tu ho máme.

30
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1/2 bal
2 ks
1/2 hrnček
1/2 hrnček
2 PL
2 PL
1 ks
1/2 bal




Postup

  1. 1

    Ako odmerku som použila 2,5 dl hrnček. Takže do väčšej misky som si odmerala postupne všetky suroviny a to celozrnnú múku, ovsené vločky, kokos, orechy posekané a hrozienka. V mikrovlnke som si rozpustila 1/2 masla, trochu som ho nechala ochladiť a vyliala som do misky.

  2. 2

    Pridala som 2PL kryšt. cukru, 2PL medu tekutého, 2 vajíčka celé, škoricový cukor, pár kvapiek mandľovej arómy a nakoniec prášok do pečiva 1/2. Všetko som to vymiešala rukou, aby sa všetky suroviny pekne spojili.

  3. 3

    Medzitým som si pripravila plech s papierom na pečenie a vykrajovaciu formičku srdiečka. Do formy srdiečka som malou lyžičkou natlačila a uťapkala cestovú hmotu. Bola to dosť piplačka, lebo v ceste je med a je aj dosť husté, tak som to srdiečko mala niekedy aj problém vybrať. Ale podarilo sa aspoň približne vytvoriť fazónu v tvare srdca.

  4. 4

    Takto vytvorené srdiečka som dala piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a piekli sa asi 10 minút. Po upečení som ich ešte nechala na plechu asi 10 minút a poliala čokoládovou polevou. Tak nech nám chutí.

Diskusia k receptu

sany11
Výborné,takéto máme radi aj my.krásne srdiečka
mariamka
chutne chrumkaciky, velmi rada mam cesta kde su ovs. vlocky, prave som vyguglila ze 33 rokov je CESNAKOVA SVADBA, tak rychlo este nieco cesnakove :) krasne vyrocie, Vsetko najlepsie !
anina6
@mariamka veľmi pekne ďakujem, si milá. no a zas som o niečo múdrejšia, čo sa týka výročí. tak asi budú na večeru hrianky s cesnakom. ja len tak symbolicky, cesnak môžem len trošku. tak krásneho Valentína ti prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia