Srdiečkové Valentínky

Autor receptu: anina6

Keďže zajtra je Valentína a my s mojou polovičkou máme zároveň v tento deň aj výročie svadby (33), napiekla som už dnes podvečer. Stavila som na zdravšiu verziu pečiva. Podobný recept tu už mám, len som ho trošku pozmenila a nejako mi nejde pridávať foto ku komentárom. Tak nech sa páči tu ho máme.

30
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako odmerku som použila 2,5 dl hrnček. Takže do väčšej misky som si odmerala postupne všetky suroviny a to celozrnnú múku, ovsené vločky, kokos, orechy posekané a hrozienka. V mikrovlnke som si rozpustila 1/2 masla, trochu som ho nechala ochladiť a vyliala som do misky.
  2. Pridala som 2PL kryšt. cukru, 2PL medu tekutého, 2 vajíčka celé, škoricový cukor, pár kvapiek mandľovej arómy a nakoniec prášok do pečiva 1/2. Všetko som to vymiešala rukou, aby sa všetky suroviny pekne spojili.
  3. Medzitým som si pripravila plech s papierom na pečenie a vykrajovaciu formičku srdiečka. Do formy srdiečka som malou lyžičkou natlačila a uťapkala cestovú hmotu. Bola to dosť piplačka, lebo v ceste je med a je aj dosť husté, tak som to srdiečko mala niekedy aj problém vybrať. Ale podarilo sa aspoň približne vytvoriť fazónu v tvare srdca.
  4. Takto vytvorené srdiečka som dala piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a piekli sa asi 10 minút. Po upečení som ich ešte nechala na plechu asi 10 minút a poliala čokoládovou polevou. Tak nech nám chutí.