Srdiečková torta oriešková fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 18. februára 2011
Srdiečková torta oriešková (fotorecept)
Foto: tkatka

Dnes som kúpila silikónovú formu v tvare srdca (evanaaane VEĽKÁ VĎAKA, že upozornila na zlacnené silikónové formy, bohužial som veľkú ružu už nemali ) Zobraziť celý popisDnes som kúpila silikónovú formu v tvare srdca (evanaaane VEĽKÁ VĎAKA, že upozornila na zlacnené silikónové formy, bohužial som veľkú ružu už nemali ) a samozrejme musela som to vyskúšať. :) A čo myslíte z čoho som robila tortu? Samozrejme z orieškového pudingu, lebo tým sa nemusím veľa babrať a ani piecť. Len jedna nevýhoda je vtom, že musíme počkať 2 hodiny. Ale výsledok je okúzlujúci pre tých, ktorý majú radi puding. :)

8
porcií
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 ml
2 bal.
6 PL
 na zdobenie




Postup

  1. 1

    Keďže som nemala čas na fotenie potrebných surovín hneď som sa pustila do prace. Prepačte mi to prosím. Orieškový puding som kúpila v Tescu. Uvaríme orieškový puding a to nasledovne: 6 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a pridáme 6 dcl mlieka, necháme zovrieť a prilejeme orieškový puding rozmiešaný v 2 dcl mlieka a chvílu povaríme.

    Srdiečková torta oriešková (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Silikónovú formu opláchneme studenou vodou.

    Srdiečková torta oriešková (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarení orieškový puding vlejeme do formy.

    Srdiečková torta oriešková (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme naň piškóty. Dáme do chladničky na 2 hodniny stuhnúť.

    Srdiečková torta oriešková (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tu je pudingová torta vyklopená.

    Srdiečková torta oriešková (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu vyzerá torta ozdobená.

    Srdiečková torta oriešková (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A tu je môj monogram le sa nepodaril dosť dobre.

    Srdiečková torta oriešková (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A tu Vám ponúkám kúsok torty, prajem Vám dobrú chuť :)))

    Srdiečková torta oriešková (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evanaaa
No, vidíš, Katka, aká pochúťka sa ti podarila a ešte v ppeknom tvare. Apropo - netreba strácať nádej, mnohokrát sa stane, že tovar je vypredaný a zrazu, už po akcii sa objaví v predajni, neviem, možno niekde sa nepredá, je ho veľa, tak ho presunú inde, alebo pre veľký záujem ho dodajú zo skladu. U nás ( v MA ) už tovar takmer minuli, keď som ja kupovala a potom o pár dní ho bolo plno v tom koši, či prepravke.
evanaaa
Zabudla som - ja som chcela podložku na pečenie a minuli sa, no asi o týždeň sa objavilo toľko, že ani už nemal kto kupovať, tak som využila a kúpila dve. Treba sa len vrátiť.
dorisa
Ja som si dnes chcela formu si srdiečkom požičať,ale nema ju žiadna kamaratka.@evanaaa , to v Lidl by mali mat vypredaj?ŽE BY SOM ZAJTRA ZBEHLA?
dorisa
PEKNÁ TORTIČKA, ŠKODA,ŽE NEMÁM FORMU,UPIEKLA BY SOM NA MENINY NIEČO V NEJ.
sovka62
Máš ju peknú, aj ja robievam puding do formy, zvyčajne do bábovkovej. Keď idem variť puding (z 1l mlieka), do studeného mlieka, v ktorom budem miešať pudingový prášok, pridám tri žĺtka. Do mlieka na puding dám len polovicu cukru, druhú polovicu vyšľahám s tromi bielkami na tuhý sneh. Sneh vmiešam do uvareného pudingu hneď ako ho dostavím z ohňa. Puding "narastie", ale hlavne je po vychladnutí taký pevný, že môžeš krájať tenké rezy aj z takej vysokej formy, ako je bábovková.
tinca
@sovka62 hoď to do receptov, lebo to sa tu stratí a je to bohovský nápad ako robíš ten puding
hubarka35
ja somsi to srdiečko nekupila no zato za drahšie tu formu kvetu aj tie mafinové kvetinky i srdiečka...o taký týžden to bolo zlacnené....no puding som takto neskušala urobim čoskoro podla @sovky62.
mariaklara
Včera som bola v Lidl-i a ešte mali formu srdiečko, ak niekto chcete, môžem zabehnúť a kúpim, stačí povedať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia