Srdiečková torta oriešková (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Dnes som kúpila silikónovú formu v tvare srdca (evanaaane VEĽKÁ VĎAKA, že upozornila na zlacnené silikónové formy, bohužial som veľkú ružu už nemali ) a samozrejme musela som to vyskúšať. :) A čo myslíte z čoho som robila tortu? Samozrejme z orieškového pudingu, lebo tým sa nemusím veľa babrať a ani piecť. Len jedna nevýhoda je vtom, že musíme počkať 2 hodiny. Ale výsledok je okúzlujúci pre tých, ktorý majú radi puding. :)
8 porcií |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Keďže som nemala čas na fotenie potrebných surovín hneď som sa pustila do prace. Prepačte mi to prosím. Orieškový puding som kúpila v Tescu.
Uvaríme orieškový puding a to nasledovne: 6 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a pridáme 6 dcl mlieka, necháme zovrieť a prilejeme orieškový puding rozmiešaný v 2 dcl mlieka a chvílu povaríme.
- Silikónovú formu opláchneme studenou vodou.
- Uvarení orieškový puding vlejeme do formy.
- Poukladáme naň piškóty. Dáme do chladničky na 2 hodniny stuhnúť.
- Tu je pudingová torta vyklopená.
- Tu vyzerá torta ozdobená.
- A tu je môj monogram le sa nepodaril dosť dobre.
- A tu Vám ponúkám kúsok torty, prajem Vám dobrú chuť :)))