Srdiečka s vanilkovou šľahačkou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
50 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rúru na pečenie rozohrejeme na 160 stupňov. Na plechy dáme papier na pečenie. Hladkú múku, cukor a maslo premiešame tak, aby sme vytvorili masu. Potom pridáme žĺtok, citrónovú šťavu a necháme 30 minút vychladnúť.
  2. Po vychladnutí cesto vyvaľkáme a vykrajujeme srdcia, ktoré ukladáme na pripravené plechy a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20–25 minút. Po upečení srdcia vyberieme a necháme vychladnúť.
  3. Šľahačku, dužinu z vanilky a práškový cukor vyšľaháme na tuhú masu. Po vyšľahaní dáme na tanier upečené srdcia, na ktoré dáme lyžicou trochu šľahačky a pridáme lesné ovocie. Tým istým spôsobom spravíme aj druhé poschodie a potom poprášime práškovým cukrom.