Srdiečka s vanilkovou šľahačkou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
50 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Rúru na pečenie rozohrejeme na 160 stupňov. Na plechy dáme papier na pečenie. Hladkú múku, cukor a maslo
premiešame tak, aby sme vytvorili masu. Potom pridáme žĺtok, citrónovú šťavu a necháme 30 minút vychladnúť.
- Po vychladnutí cesto vyvaľkáme a vykrajujeme srdcia, ktoré ukladáme na pripravené plechy a pečieme vo
vyhriatej rúre asi 20–25 minút. Po upečení srdcia vyberieme a necháme vychladnúť.
- Šľahačku, dužinu z vanilky a práškový cukor vyšľaháme na tuhú masu. Po vyšľahaní dáme na tanier upečené srdcia, na ktoré dáme lyžicou trochu šľahačky a pridáme lesné ovocie. Tým istým spôsobom spravíme aj druhé poschodie a potom poprášime práškovým cukrom.
|