Foto: ancicka
Halušky sa dajú pripraviť rôzne,ale s ovčím syrom sú jedinečné.Tieto halušky sú veľmi chutné , ktorým by nik neodolal.
4
porcie
porcie
5-8 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
- 2
Slaninu nakrájame na malé kocka a spražime.
- 3
Cesto pripravíme podľa návodu,alebo klasické zemiakové,(dnes u nás leje jak konvy,nemôžem ísť nakopať nové zemiaky,tak využívam polotovar),
- 4
...a zavaríme v osolenej vode.Ked su halušky uvarené,tak ich scedíme a ...
- 5
rozdelíme na taniere.Na hahušky pomrvíme čerstvý ovčí syr,
- 6
...na syr dáme za 1 PL lahôdkovej smotany a omastíme škvarkami.Podľa chutí môžme ozdobiť pažitkou.K haluškám môžme podávať acidko,alebo sladké mlieko.
- 2
@cechova ,dík za radu,ale viem aj o takých,skús aj cesto na pirohy a uvidíš aké budú dobré,vid moje rcp.