Kukuričná kaša fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 12. apríla 2013
Kukuričná kaša (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Kto by ju nemiloval?.....:)....či dieťa, puberťák,dospelák a či dôchodca určite si pochutnáte na jednej z najstarších maškrtiek:)....viem toto žiaden recept nieje ale Zobraziť celý popisKto by ju nemiloval?.....:)....či dieťa, puberťák,dospelák a či dôchodca určite si pochutnáte na jednej z najstarších maškrtiek:)....viem toto žiaden recept nieje ale videla som tu už aj nakrájane ovocie takže sa pridávam k tým ľahším receptom:)

1
porcia
2 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml
9 PL
2-3 PL
Na povrch:




Postup

  1. 1

    V 200 ml mlieka som zmiešala kukuričnú kašu a cukor.

    Kukuričná kaša (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Za stáleho miešania som priviedla do varu a miešala až kým to nezhustne.

    Kukuričná kaša (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podľa chuti ak chceme ak nie tak zriedime so zvyškom mlieka ale nemusí to byť:)....potom nanesieme na tanier a polejeme maslom:)

    Kukuričná kaša (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypeme cukrom a kakaom:)...Dobrú chuť!:)

Diskusia k receptu

siesta
:-) ja som asi jediny tvor, ktoremu ked toto naservirovali v skolke na tanieri, nastal koniec sveta...tak sa mi to hnusilo, ta neforemna biela hrudkovita kasa, zjedla som o p a t r n e kakao s cukrom, len aby sa lyzica toho bieleho nedotkla :-) Pritom je to asi velmi chutne, aj Tvoj recept.
silvia68
moja mama to varila na slano s ničím , len slaná kaša, mne bolo do plaču, ked som prišla hladná z intráku a toto bolo na jedenie. Do konca života nezjem na slano. Na sladko sa to dá, môj muž ju má veľmi rád. Vdaka za tip na rýchlu sladkú večeru.
douglas
@silvia68 - pousmiala som sa nad tvojim komentom ;) ... to moja maminka stale sa ma do tlf (dole u vratnice tlf automat, ziadny cell) opytala, co ma v piatok dobreho uvarit, aby som z internatovej stravy si spravila chut ;). Rada som si opat pripomenula, zvlast ked dnes je piatok... Mami, pozdrav do neba XOXOXOX!!
arasidka
Táto kukuričná kaša ma inšpirovala k tomu, že si to uvarím aj ja. A tá poznámka o pridaní mlieka, kto by chcel redšiu, tak to je dobrá vec, pretože aj keď pripravíš obyčajnú krupicovú a stane sa ti, že je hustejšia, ako si plánovala, jednoducho prileješ do zmesi trochu mlieka a zamiešaš, tak dosiahneš i to, že kaša je rýchlo ochladená a nemusíš ju dlho fúkať :) Tak ako mám rada tieto obidve kaše, tak milujem aj ryžovú, dokonca tá je moja najobľúbenejšia.
ursula4
toto bolo moje obľúbené jedlo z detstva.My sme kašu jedli na slano s opraženou cibuľkou a zapíjali kyslím mliekom-bašta
evanaaa
Krupicovú aj ryžovú som jedávala, kukuričnú ešte zatiaľ nie, už by som mala....ale jedávam instantnú pšeničnú, aj tá je dobrá.
martapaula
Mám rada kukuričnú kašu na slano,aj na sladko,moje deti nie,tak im ju nevnucujem. keď mali prísť z internátu,vždy som im navarila to, čo majú radi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia