Špenátové Tagliatelle s kuracím mäsom

erikao - bez fotkyerikao, 25. augusta 2012
Špenátové Tagliatelle s kuracím mäsom
Foto: erikao

V tejto podobe je to už vlastne môj pôvodný recept, ktorý vznikal postupne modifikáciou z nejakého časopisu; pôvodné tam sú špenátové tagliatelle, kuracie mäso, Zobraziť celý popisV tejto podobe je to už vlastne môj pôvodný recept, ktorý vznikal postupne modifikáciou z nejakého časopisu; pôvodné tam sú špenátové tagliatelle, kuracie mäso, pesto a víno; ako koreniny tam boli uvedené iba "bylinky". Spočiatku som dávala aj veľa posekanej petržlenovej vňate, tiež to bolo dobré, len som ho časom celkom nahradila špenátom.

5-6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5OO g
600 g
5 ks
5 strúčikov
4 malé kocky
1 veľká kocka 112,5g
1 ks
4 KL
2 KL
1-2 dcl




Postup

  1. 1

    Cibuľu osmažiť na oleji - nedať priveľa oleja, v žiadnom prípade nesmie byť zakrytá

  2. 2

    Cesnak nakrájať na kolieska, 1/2 množstva pridať keď je cibuľa skoro osmažená, krátko orestovať kým nezačne voňať.

  3. 3

    Pridať nakrájané mäso, smažiť až sú kúsky z každej strany biele.

  4. 4

    Dať variť vodu na cestoviny, nezabudnúť so, 3 malé lyžičky. Variť na slabom plameni cca 4 min, občas zamiešať; potom prikryté nechať dôjsť.

  5. 5

    Pridať pesto, provensálske byliny, osoliť. Smažiť, kým mäso chytí ľahko hnedastú farbu, podľa potreby podliať bielym vínom - cca 1 dcl. Obľúbila som si sem Iršai Oliver kvôli vôni, ale možno aj preto, že mám syna Olivera, s ktorým zelené rezance milujeme a teraz ich sem dávam preňho... :e)

  6. 6

    Pridať mrazené špenáty - pretlak aj listový, Chopped aj Leaf Spinach - Porcované, ktoré sa mi osvedčili; aby sa rýchlejšie rozmrazili na chvíľu prikryjem, potom prevraciam kocky, ale už neprikrývam, lebo cieľom je odpariť prebytočnú vodu z rozmrazeného špenátu.

  7. 7

    Keď je už šťavy málo, pridať nakrájaný pór, chvíľu dusiť. Podľa potreby doliať víno, ale to hlavne kvôli vôni, šťavy nemá byť priveľa.

  8. 8

    Tesne pred vypnutím pridať druhú polovicu cesnaku, ktorý sme medzitým dokrájali na drobné kocky, vypnúť a nechať dôjsť pod pokrievkou, kým scedíme Tagliatelle.

  9. 9

    Nalejem z vínka do pohárov (zabudla som odfotiť) a dobrú chuť...

Diskusia k receptu

rejzorblejd
Nikdy by som cesnak nenicil tepelnou upravou. Zabijat a znehodnocovat jeden z najcennejsich darov prirody je neuveritelne hlupe, obzvlast, ked to niekto robi pre taku hlupost ako je chut, ci vona. Jedenim mrtvych potravin si este viac nicite vlastne telo a skracujete zivot.

Nezijeme preto aby sme jedli, ale jeme preto aby sme zili. Z tohto dovodu je potrebne snazit sa jest vsetko co mozno najzdravsej a najprirodzenejsej forme.

---------------------------
 linkbun.ch/h2dw...
tiginko
zelam ti vela stastia a dlhy zivot @rejzorblejd..pozor , aj negativna energia, ktoru z teba citit, ti moze skratit zivot. Predlzis si ho mozno cerstvym cesnakom, ale naco, ked ta ludia nebudu mat radi pre prehnany perfekcionizmus a netoleranciu. Prave som docitala tvoj "uvodnik"...
ampara
Recept vyzera výborne, určite vyskúšam. A odkaz pre rejzorblejd :ja niekedy ako odmerku používam aj vázu......
lusinkab
krasny recept takto som cestoviny este nerobila,urcite vyskusam @rejzorblejd hahahahahaha vysokointeligentny?????naozaj?????asi by si si o cesnaku mal nastudovat viacej......a co sa tyka tych hrncekov???keby si tomu fakt rozumel tak by si asi vedel ze Cups and spoons methods su bezne v zahranici pouzivane a je taka sada salok kde mas presne odmerky a tak isto je to aj s lyzickami.....trosku viacej pogoogli a mozno sa aj nieco ine dozvies.........a kazda salka sa da preratat na gramy a ml.....co ja osobne robim kedze pouzivam len vahu..........:-)
labotec
@rejzorblejd Citujem: "Presnost je najzakladnejsi atribut potrebny v gastronomii pre dosiahnutie optimalneho vysledku."

Gastronómia sama o sebe nie je vôbec o presnosti. Dobrý kuchár robí všetko "od oka" pretože ak by sme mali celý život ísť podľa návodov, gramáži a iných merítok, tak by sme ešte stále opekali mamutov nad ohňom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia