Špenátové Tagliatelle s kuracím mäsom

Autor receptu: erikao

V tejto podobe je to už vlastne môj pôvodný recept, ktorý vznikal postupne modifikáciou z nejakého časopisu; pôvodné tam sú špenátové tagliatelle, kuracie mäso, pesto a víno; ako koreniny tam boli uvedené iba "bylinky". Spočiatku som dávala aj veľa posekanej petržlenovej vňate, tiež to bolo dobré, len som ho časom celkom nahradila špenátom.

5-6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu osmažiť na oleji - nedať priveľa oleja, v žiadnom prípade nesmie byť zakrytá
  2. Cesnak nakrájať na kolieska, 1/2 množstva pridať keď je cibuľa skoro osmažená, krátko orestovať kým nezačne voňať.
  3. Pridať nakrájané mäso, smažiť až sú kúsky z každej strany biele.
  4. Dať variť vodu na cestoviny, nezabudnúť so, 3 malé lyžičky. Variť na slabom plameni cca 4 min, občas zamiešať; potom prikryté nechať dôjsť.
  5. Pridať pesto, provensálske byliny, osoliť. Smažiť, kým mäso chytí ľahko hnedastú farbu, podľa potreby podliať bielym vínom - cca 1 dcl. Obľúbila som si sem Iršai Oliver kvôli vôni, ale možno aj preto, že mám syna Olivera, s ktorým zelené rezance milujeme a teraz ich sem dávam preňho... :e)
  6. Pridať mrazené špenáty - pretlak aj listový, Chopped aj Leaf Spinach - Porcované, ktoré sa mi osvedčili; aby sa rýchlejšie rozmrazili na chvíľu prikryjem, potom prevraciam kocky, ale už neprikrývam, lebo cieľom je odpariť prebytočnú vodu z rozmrazeného špenátu.
  7. Keď je už šťavy málo, pridať nakrájaný pór, chvíľu dusiť. Podľa potreby doliať víno, ale to hlavne kvôli vôni, šťavy nemá byť priveľa.
  8. Tesne pred vypnutím pridať druhú polovicu cesnaku, ktorý sme medzitým dokrájali na drobné kocky, vypnúť a nechať dôjsť pod pokrievkou, kým scedíme Tagliatelle.
  9. Nalejem z vínka do pohárov (zabudla som odfotiť) a dobrú chuť...