Špenátové Tagliatelle s kuracím mäsom
Autor receptu: erikao
V tejto podobe je to už vlastne môj pôvodný recept, ktorý vznikal postupne
modifikáciou z nejakého časopisu; pôvodné tam sú špenátové tagliatelle, kuracie
mäso, pesto a víno; ako koreniny tam boli uvedené iba "bylinky". Spočiatku som dávala
aj veľa posekanej petržlenovej vňate, tiež to bolo dobré, len som ho časom celkom
nahradila špenátom.
5-6 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu osmažiť na oleji - nedať priveľa oleja, v žiadnom prípade nesmie byť zakrytá
- Cesnak nakrájať na kolieska, 1/2 množstva pridať keď je cibuľa skoro osmažená, krátko orestovať kým nezačne voňať.
- Pridať nakrájané mäso, smažiť až sú kúsky z každej strany biele.
- Dať variť vodu na cestoviny, nezabudnúť so, 3 malé lyžičky. Variť na slabom plameni cca 4 min, občas zamiešať; potom prikryté nechať dôjsť.
- Pridať pesto, provensálske byliny, osoliť. Smažiť, kým mäso chytí ľahko hnedastú farbu, podľa potreby podliať bielym vínom - cca 1 dcl. Obľúbila som si sem Iršai Oliver kvôli vôni, ale možno aj preto, že mám syna Olivera, s ktorým zelené rezance milujeme a teraz ich sem dávam preňho... :e)
- Pridať mrazené špenáty - pretlak aj listový, Chopped aj Leaf Spinach - Porcované, ktoré sa mi osvedčili; aby sa rýchlejšie rozmrazili na chvíľu prikryjem, potom prevraciam kocky, ale už neprikrývam, lebo cieľom je odpariť prebytočnú vodu z rozmrazeného špenátu.
- Keď je už šťavy málo, pridať nakrájaný pór, chvíľu dusiť. Podľa potreby doliať víno, ale to hlavne kvôli vôni, šťavy nemá byť priveľa.
- Tesne pred vypnutím pridať druhú polovicu cesnaku, ktorý sme medzitým dokrájali na drobné kocky, vypnúť a nechať dôjsť pod pokrievkou, kým scedíme Tagliatelle.
- Nalejem z vínka do pohárov (zabudla som odfotiť) a dobrú chuť...