Špenátové rizoto

Autor receptu: jenni

2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Baby špenát umyjeme, zabalíme do utierky a zľahka osušíme. Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na malé kocky, tiež si očistíme cesnak. Ryžu si premyjeme vodou a nakoniec si už len uvaríme pol litra vývaru z kocky .
  2. Na oleji orestujeme prelisované strúčiky cesnaku, pridáme k nemu baby špenát a podusíme približne 10 minút. V inom hrnci si na oleji orestujeme nakrájanú cibuľku do zlata a potom k nej pridáme premytú ryžu. K ryži postupne pridávame po naberačkách vývar a ďalšiu naberačku pridáme, až keď predchádzajúca nasiakne. Dávame pozor na to, aby sa nám ryža nepripaľovala, môžete ju sem-tam zľahka premiešať vareškou.
  3. Keď už máme len trošku vývaru, pridáme k ryži dusený špenát, premiešame, ochutíme muškátovým orieškom a pridáme štipku mletého čierneho korenia. Pridáme zvyšný vývar. Aby rizoto nebolo z vývaru príliš slané, zvyknem ešte na záver pridať približne pol pohára voda a počkám, kým ryža nenasiakne. Rizoto bude krásne krémové, vôbec nebolo rozvarené. Na záver som pridala už len trochu nastrúhaného údeného tofu, na ozdobenie jednu cherry paradajku a keďže som si neodložila pár lístkov špenátu na dozdobenie, schytala to čerstvá bazalka. Dobrú chuť. Aby som nezabudla, nastrúhané údené tofu tomu dodalo veľmi zaujímavú a dobrú chuť. :) odporúčam.