Špenátové halušky

majuska31 - fotkamajuska31, 25. marca 2016
Špenátové halušky
Foto: majuska31
4
porcie
15-20 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 bal
400 g
1 - 2 ks
2 ks
Príloha:
200 g
2 - 3 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Špenát si sparíme na panvici, pridáme prelisovaný cesnak, vodu, ktorú si špenát pustí nevylievame. Sparený špenát rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Masu, ktorá nám vznika rozmiešame s múkou, vajíčkom ak treba pridáme aj trošku vody. Konzistencia by nemala byť veľmi riedka ale ani hustá (niečo medzi tým).

  2. 2

    Z cesta uvaríme vo vriacej vode halušky, každý ako je zvyknutý (ja používam haluškár). Po odkvapkaní podávme s bryndzou, ktorú sme si rozrobili s kyslou smotanou a 2 - 3 polievkovými lyžicami mlieka. Kto má rád môže mlieko aj zapíjať. Takto to my máme najradšej. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia