Foto: majuska31
4
porcie
porcie
15-20 minút
príprava
príprava
5-10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špenát si sparíme na panvici, pridáme prelisovaný cesnak, vodu, ktorú si špenát pustí nevylievame. Sparený špenát rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Masu, ktorá nám vznika rozmiešame s múkou, vajíčkom ak treba pridáme aj trošku vody. Konzistencia by nemala byť veľmi riedka ale ani hustá (niečo medzi tým).
- 2
Z cesta uvaríme vo vriacej vode halušky, každý ako je zvyknutý (ja používam haluškár). Po odkvapkaní podávme s bryndzou, ktorú sme si rozrobili s kyslou smotanou a 2 - 3 polievkovými lyžicami mlieka. Kto má rád môže mlieko aj zapíjať. Takto to my máme najradšej. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu