Špenátové halušky

Autor receptu: majuska31

4
porcie
15-20 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Špenát si sparíme na panvici, pridáme prelisovaný cesnak, vodu, ktorú si špenát pustí nevylievame. Sparený špenát rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Masu, ktorá nám vznika rozmiešame s múkou, vajíčkom ak treba pridáme aj trošku vody. Konzistencia by nemala byť veľmi riedka ale ani hustá (niečo medzi tým).
  2. Z cesta uvaríme vo vriacej vode halušky, každý ako je zvyknutý (ja používam haluškár). Po odkvapkaní podávme s bryndzou, ktorú sme si rozrobili s kyslou smotanou a 2 - 3 polievkovými lyžicami mlieka. Kto má rád môže mlieko aj zapíjať. Takto to my máme najradšej. Dobrú chuť!