Špenátové halušky
Autor receptu: majuska31
4 porcie |
15-20 minút príprava |
5-10 minút tepelná úprava |
Postup- Špenát si sparíme na panvici, pridáme prelisovaný cesnak, vodu, ktorú si špenát pustí nevylievame. Sparený špenát rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Masu, ktorá nám vznika rozmiešame s múkou, vajíčkom ak treba pridáme aj trošku vody. Konzistencia by nemala byť veľmi riedka ale ani hustá (niečo medzi tým).
- Z cesta uvaríme vo vriacej vode halušky, každý ako je zvyknutý (ja používam haluškár). Po odkvapkaní podávme s bryndzou, ktorú sme si rozrobili s kyslou smotanou a 2 - 3 polievkovými lyžicami mlieka. Kto má rád môže mlieko aj zapíjať. Takto to my máme najradšej. Dobrú chuť!
|