Špenátové halušky

olinecka - fotkaolinecka, 12. apríla 2014
Špenátové halušky
Foto: olinecka

Urobím ich keď chcem, aby v polievke neboli rezance, ale niečo zdravé.

5
porcií
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks surové
podľa chuti
 alebo hrubá podľa potreby
1 PL




Postup

  1. 1

    Špenat v mise rozmrazime pridame trocha soli ,vajce a muku.Muku dosypavame kym nam hmota nezhustne.

  2. 2

    Dame variť vodu do ktorej potom nahadžeme špenatove halušky.

  3. 3

    Halušky su uvarene keď vyplavaju navrch povarime a scedime.Premyjeme pod tečucou vodou.Su vhodne do polievky ako priloha,ale len pre tych,ktorý maju radi špenat.

Diskusia k receptu

jujoska
och uz zase rovnaky recept...@olinecka nemohla by si si najprv overit, ci tu uz podobny recept nie je, nez uverejnis ten svoj? Kuk na podobne recepty vpravo...
fifipierko
ale tie sú krajšie -:) a hlavne podané ako základný produkt, ktorý nekladie mädze fantázíí , čo na nich...kto chce tvaroh a je to hlavné jedlo, alebo ako prílohu k perkeltu...a pod.
takže ja ukladám tieto
fifipierko
pardón za tu "mädzu", (správne medza) neviem, čo ma to napadlo, tak mi veľmi nevynadajte, ďakujem -:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia