Foto: iviatko
Jednoduché a veľmi dobré, hlavne, keď už nevieme, čo variť.
2-3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špenátový pretlak rozmrazíme a vytlačíme z neho prebytočnú šťavu. Pridáme mlieko, múku, vajce a soľ a vypracujeme hladké, stredne husté cesto.
- 2
Halušky nasádzame do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Ja ich preplachujem vodou a premiešam s maslom.
- 3
Maslo a syr rozpusíme, prilejeme šľahačkovú smotanu. Ochutíme podľa chuti, ja korenie nepridávam, kvôli deťom. /Do tejto omáčky môžeme pridať nivu, šampiňóny, ako komu chutí. / Privedieme do varu so smotanou. Kto nemá chuť variť omáčku, dá sa kúpiť hotová a len ju zohrejete.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu