Špenátové halušky a la Zdezda

Autor receptu: zdezda

Viem, že je tu už dosť receptov na túto hamku, no ja ich robím (aspoň si to myslím) jednoduchšie, lacnejšie a tiež dobré :-). Veď posúďte.

4
porcie
10+ minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V miske zmiešame: špenát( buď pretlak, či čerstvý, sparený), vodu nevytláčam, vajce, múku a pretlačený cesnak. Necháme postáť, aby múka naboptnala a vzniklo nám haluškové cesto. Z tohto cesta uvaríme vo vriacej, osolenej vode halušky tak, ako zvyknete. Ja robím cez haluškáreň. Po odkvapkaní, ešte horúce podávame s kyslou smotanou a nastrúhaným syrom (kto má májovú bryndzu, vymeňte ju za syr) . Aj tie paradajky som si s nimi dala, nie sú iba na ozdobu :-)