Špenátové halušky a la Zdezda
Autor receptu: zdezda
Viem, že je tu už dosť receptov na túto hamku, no ja ich robím (aspoň si to myslím) jednoduchšie, lacnejšie a tiež dobré :-). Veď posúďte.
4 porcie |
10+ minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- V miske zmiešame: špenát( buď pretlak, či čerstvý, sparený), vodu nevytláčam, vajce, múku a pretlačený cesnak. Necháme postáť, aby múka naboptnala a vzniklo nám haluškové cesto. Z tohto cesta uvaríme vo vriacej, osolenej vode halušky tak, ako zvyknete. Ja robím cez haluškáreň. Po odkvapkaní, ešte horúce podávame s kyslou smotanou a nastrúhaným syrom (kto má májovú bryndzu, vymeňte ju za syr) . Aj tie paradajky som si s nimi dala, nie sú iba na ozdobu :-)