Špenátová roláda

Autor receptu: acar

Toto jedlo patrí medzi naše obľúbené pri rôznych oslavách.

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Do špenátu vmiešame 3 žĺtky a polohrubú múku. Ochutíme pretlačeným cesnakom a osolíme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do špenátovej zmesi. Plech vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme naň cesto. Upečieme vo vyhriatej rúre. Upečené cesto necháme chvíľu odpočívať, potom ho ešte teplé zvinieme aj s papierom.
  2. Plnka: Vajce uvaríme na tvrdo a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s taveným syrom. Vychladnuté vajce pokrájame na drobno a spolu s posekanou cibuľou pridáme k maslovo-syrovej zmesi. Všetko dobre premiešame a osolíme.
  3. Rolku po vychladnutí rozmotáme, papier stiahneme a cesto natrieme plnkou. Opatrne zrolujeme a necháme v chlade stuhnúť. Krájame ako roládu.