Špenátová roláda fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 17. marca 2014
Špenátová roláda (fotorecept)
Foto: tatranka

Sú tu špenátové rolády,no ja som ju za za svoj manželský život,nikdy nevyskúšala.A to je už čo povedať.Bez rôčika 50 rokov.Sledujem relácie o varení na TV a v poslednej dobe,akoby sa bolo vrecko roztrhlo so špenátovými koláčmi a roládami. Takže so sa rozhodla vyskúšať aj ja po svojom.Ingrediencie nie sú podľa nijakého receptu.Veľká noc sa blíži a ja som si urobila skúšobnú špenátovú roládu,ktorú by som na studeno naservírovala aj v tento sviatočný deň.

25 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

125 g (1 malá krabička)
9 ks plátkov (na pokrytie cesta)
2 PL
200 g
podľa chuti
3 PL posekaná
3 ks
3 PL
štipka
štipka
štipka do cesta

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Premyla som špenát,cez dierovanú nádobu.Vo varnej kanvici som zohriala vriacu vodu,ktorou som špenát,prepláchla. Po chvíli som špenát opláchla studenou vodou a vyžmýkala ho.Zostane vám takáto guľa. Tú som nakrájala.

    Špenátová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tyčovým mixérom spolu so źĺtkami som špenát vyšľahala.Do tejto masy som pridala polohrubú múku,špetku soli.Vyšľahaný sneh z troch bielkov som pomaličky pridala do masy.Tú som potom naniesla na fóliu na pečenie a dala do vyhriatej rúry na 180 0C. Nechala som pri tejto teplote piecť 15 minút. Po upečení som cesto zrolovala aj spolu s fóliou a nechala vychladnúť.

    Špenátová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnku som robila z na drobno pokrájaných sušených paradajok,petržlenovej vňati,smotanovej nátierky s príchuťou cesnaku,kyslej smotany. Vymiešanú nátierku som naniesla na vychladené,špenátové cesto -rovnomerne./Polovicu nátierky./ Na ňu som uložila plátky šunky.Potrebovala som deväť plátkov,aby som zakryla plnku.

    Špenátová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na ňu som opäť naniesla zvyšok nátierky. Tak som roládu stočila,zabalila do potravinárskej fólie a uložila do chladu. Robila som ju do-obedu dnes,17.marca,pretože som mala obed od včera.Obyčajne to mám tak v pondelok. Roládu po schladení,sme len pred chvíľou ochutnali na olovrant.Je naozaj chutná a plnka sa dá rozmanito kombinovať

    Špenátová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Veruže,roládka na Veľkú noc bude!

    Špenátová roláda (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

29 komentárov k receptu
@Tatranka , naša milá, niet sa čo čudovať, že to bude 50r. čo to spolu ťaháte, tieto tvoje skvelé kuchárske výtvory kde inde by človek našiel. Ako vždy krásne nafotené...prajem ďaľších šťastných 50 rôčkov :-) Ukladám do KK medzi čakateľov na Veľkú Noc :-) *****
Vždy si dáš záležať na svojom diele,vidieť,že máš cit pre estetiku,aj výborné chute! Prekrásna jarná/veľkonočná roláda,určite u nás nebude chýbať,úvodné foto je hodné titulky časopisu!!5*,KK
Teším sa,že sa vám moja roláda páči.Nám veru aj chutí a dobrá polovička je už preč.Len ľutujem,že som tento chutný zelený slaný vlastne koláčik,nerobila už skôr.
Už mi hlavou bežia rôzne náplne,ktoré určite v nej vyskúšam.
ďakujem za pekné komentáriky,ktoré ma stále potešia.
@alex37 praješ mi ďalších šťastných 50 rokov.... xixixi.To by som sa stala najstaršou občiankou Slovenska.No ja ti ďakujem a veru som sa schuti aj s manželom zasmiala.
@paploska daj na miesto 3 lyžíc smotany,jogurt, a nebudeš mať pocit že si zhrešila.
@izabela929 máš pravdu,chcela som fotografiou dosiahnuť nejaký letnejší obrázok.No u nás bol ešte ráno sneh,takže len naozaj obrázok je teplejší a zelenší.
@frezia ďakujem.
@brambora ,chápem ťa.Veď ani ja keď som bola mladšia a mala viac poviností som takto z jedlom na tanieri nepracovala.Je pravda,že som dbala na pekne upravený stôl a aj na servírovanie.No nie do takej miery,ako teraz.No veď mám času habadej tak aspoň takto sa realizujem.
@anina6 myslím,že si mi naozaj vyjadrila svoj obdiv a ja ti úprimne ďakujem.Nech sa aj tebe darí.
Táto roláda býva hviezda veľkonočného pohostenia u nás už asi 10 rokov. Našla som ju v knihe Recepty zo života,len tam bola bez šunky a sušených paradajok. Vyskúšam aj Tvoju variantu. A ešte chcem pochváliť peknú profilovú fotku. závidím ten sneh, tu v BA sme o snehu túto zimu len snívali, možno o rok.....
@tatranka , obdivujem, obdivujem, to len Ty vieš takto podať recept s dokonalým fotopostupom, decentne aranžované, si obrovským prínosom na vareche a mne veľkým príkladom, všetko dokonalosť sama
@pusta teším sa tvojej pochvale,lebovidím,tvoje príkladné a dobré recepty.
@ampara dúfam že aj u nás si roláda nájde miesto na stole na Veľkú noc,tak ako u vás.Ďakujem za pochvalu profilovej fotografie.No aj u nás,akoby šibnutím prútika sneh sa stratil.Takže už niet čo závidieť.
Naopak,prijala pekné dni.
@stacy77777 ďakujem za pochvalu.Si ešte mladá a už teraz vieš toho viac,ako som vedela ja v tvojich rokoch. To isté platí aj pre @havino.Vid ím,s akou chuťou sa púšťate do nových a veľmi krásnych receptov.U vás už zohráva úlohu aj zloženie receptu a zdravé ingrediencie.Páči sa mi to a veľmi chválim.Veď taký chlebík,ako pečie @havino..... /krásny,zdravý/ neupečiem .
Nech vám to tak varí a pečie čo naďalej.Myslím,že aj takto nejako by sa žena v rodine mala zviditeľňovať a dávať svojim blízkym na javo,že jej na nich záleží.
Viem,že sú celkom iné trendy a myslenie u žien.Veď to je dobre.No akosi od prvotnopospolnej spoločnosti sa traduje,že žena by mala udržiavať oheň a aj teplo domova. Ďakujem vám.


Aj keď sa neozvem - nenapíšem komentár, Martuška, vieš dobre, ako ťa obdivujem a všetko tvoje kuchárske a iné umenie, vedz, že ja tvoje recepty pozerám a v duchu obdivujem, a keď vidím tie komenty pred sebou, neviem, čo nové by som povedala.....všetko tu už bolo povedané aj za mňa.
a ja si už pomaličky vyberám recepty, ktoré by som chcela na blížiace sa sviatky jari vyskúšať a túto roládu si medzi ne zaradím, veľmi sa ti vydarila a veľmi sa mi páči aj úvodné foto
@medovn íček ďakujem ti.Tiež by som sa nerada opakovala,no určite ju na Veľkú noc urobím.Bola výborná.Je to pomerne rýchlo hotové a myslím,že sa na veľkonočný stôl hodí,okrem iného.
No, Martuška, telepatia! Práve som si včera jednu opísala. Robila ju v TV relácii jedna pani a veľmi sa mi pozdávala, a tak som sa rozhodla, že tento rok inovujem veľkonočné pohostenie a urobím špenátovú roládu a dnes som našla na FB Tvoju! :-)
Janka,presne ako ty,aj ja si tento rok mením trochu pohostenie na veľkonočnom stole a bude tam aj okrem iného táto roláda.Vidíš,naozaj telepatia.... Teší ma to.No mám tiež rada zdravú zmenu.
@biskvit Fóliu na pečenie som si kúpila (4 kusy) v predajni Kuchynské potreby.Používam ju pri každom pečení riedkeho cesta.Netreba ju ničim potierať.Je to vlastne tenká umelohmotná akože blana.
Neviem ti to ináč popísať.Používa sa na miesto papiera na pečenie.
Po veľmi dlhom čase som otvorila Varechu a dobre som urobila, lebo táto tvoja roláda ma Martuška veľmi oslovila, práve takéto niečo som hľadala .Tak ako vždy krásne si to nafotila. Určite to na Veľkú noc urobím.

Pridaj komentár k receptu: