Foto: tatranka
Sú tu špenátové rolády,no ja som ju za za svoj manželský život,nikdy nevyskúšala.A to je už čo povedať.Bez rôčika 50 rokov.Sledujem relácie o varení Zobraziť celý popisSú tu špenátové rolády,no ja som ju za za svoj manželský život,nikdy nevyskúšala.A to je už čo povedať.Bez rôčika 50 rokov.Sledujem relácie o varení na TV a v poslednej dobe,akoby sa bolo vrecko roztrhlo so špenátovými koláčmi a roládami. Takže so sa rozhodla vyskúšať aj ja po svojom.Ingrediencie nie sú podľa nijakého receptu.Veľká noc sa blíži a ja som si urobila skúšobnú špenátovú roládu,ktorú by som na studeno naservírovala aj v tento sviatočný deň.
príprava
na 180 °C
Suroviny
125 g (1 malá krabička) |
|
9 ks plátkov (na pokrytie cesta) |
|
2 PL |
|
200 g |
|
podľa chuti |
|
3 PL posekaná |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
štipka |
|
|
|
štipka |
|
štipka do cesta |
|
Postup
-
1
Premyla som špenát,cez dierovanú nádobu.Vo varnej kanvici som zohriala vriacu vodu,ktorou som špenát,prepláchla. Po chvíli som špenát opláchla studenou vodou a vyžmýkala ho.Zostane vám takáto guľa. Tú som nakrájala.
-
2
Tyčovým mixérom spolu so źĺtkami som špenát vyšľahala.Do tejto masy som pridala polohrubú múku,špetku soli.Vyšľahaný sneh z troch bielkov som pomaličky pridala do masy.Tú som potom naniesla na fóliu na pečenie a dala do vyhriatej rúry na 180 0C. Nechala som pri tejto teplote piecť 15 minút. Po upečení som cesto zrolovala aj spolu s fóliou a nechala vychladnúť.
-
3
Plnku som robila z na drobno pokrájaných sušených paradajok,petržlenovej vňati,smotanovej nátierky s príchuťou cesnaku,kyslej smotany. Vymiešanú nátierku som naniesla na vychladené,špenátové cesto -rovnomerne./Polovicu nátierky./ Na ňu som uložila plátky šunky.Potrebovala som deväť plátkov,aby som zakryla plnku.
-
4
Na ňu som opäť naniesla zvyšok nátierky. Tak som roládu stočila,zabalila do potravinárskej fólie a uložila do chladu. Robila som ju do-obedu dnes,17.marca,pretože som mala obed od včera.Obyčajne to mám tak v pondelok. Roládu po schladení,sme len pred chvíľou ochutnali na olovrant.Je naozaj chutná a plnka sa dá rozmanito kombinovať
-
5
Veruže,roládka na Veľkú noc bude!
Už mi hlavou bežia rôzne náplne,ktoré určite v nej vyskúšam.
ďakujem za pekné komentáriky,ktoré ma stále potešia.
@alex37 praješ mi ďalších šťastných 50 rokov.... xixixi.To by som sa stala najstaršou občiankou Slovenska.No ja ti ďakujem a veru som sa schuti aj s manželom zasmiala.
@paploska daj na miesto 3 lyžíc smotany,jogurt, a nebudeš mať pocit že si zhrešila.
@izabela929 máš pravdu,chcela som fotografiou dosiahnuť nejaký letnejší obrázok.No u nás bol ešte ráno sneh,takže len naozaj obrázok je teplejší a zelenší.
@frezia ďakujem.
Anička,od teba mi tieto tvoje riadky veľmi dobre padnú.Teší ma to.
@anina6 myslím,že si mi naozaj vyjadrila svoj obdiv a ja ti úprimne ďakujem.Nech sa aj tebe darí.
krásny recept a servírovanie :-)
*****
@ampara dúfam že aj u nás si roláda nájde miesto na stole na Veľkú noc,tak ako u vás.Ďakujem za pochvalu profilovej fotografie.No aj u nás,akoby šibnutím prútika sneh sa stratil.Takže už niet čo závidieť.
Naopak,prijala pekné dni.
@stacy77777 ďakujem za pochvalu.Si ešte mladá a už teraz vieš toho viac,ako som vedela ja v tvojich rokoch. To isté platí aj pre @havino.Vid ím,s akou chuťou sa púšťate do nových a veľmi krásnych receptov.U vás už zohráva úlohu aj zloženie receptu a zdravé ingrediencie.Páči sa mi to a veľmi chválim.Veď taký chlebík,ako pečie @havino..... /krásny,zdravý/ neupečiem .
Nech vám to tak varí a pečie čo naďalej.Myslím,že aj takto nejako by sa žena v rodine mala zviditeľňovať a dávať svojim blízkym na javo,že jej na nich záleží.
Viem,že sú celkom iné trendy a myslenie u žien.Veď to je dobre.No akosi od prvotnopospolnej spoločnosti sa traduje,že žena by mala udržiavať oheň a aj teplo domova. Ďakujem vám.
Neviem ti to ináč popísať.Používa sa na miesto papiera na pečenie.