Špeciálna pražená ryža

Autor receptu: 2010

Ked sa im v azii nechce vymyslat meno alebo daju o trochu viac ingrediencii do "fried rice" tak to volaju specialna ryza.Aj tato je vegetarianska verzia ryze zo vcerajska , tak ako by vam to servirovali dakde v juznej azii. Takze prazena ryza s ananasom , (... a hribami ... a hrozienkami a omeletou )... ty co maju zauzivane chute nech radsej necitaju dalej.

15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na trhu som kupil zrely krasny ananas polku sme zjedli a tretinu som nakrajal na kocky v europe je asi lepsie pouzit ananasovy kompot lebo tam sa dovazaju zelene a nikdy nedozreju do sladka. Hrozienka som dal do vody na 30 minut napucat.Neslane kesu orechy oprazil na sucho. Papriku som nakrajal na drobne pasiky a trochu podusil.Z vajicka om spravil tenku omeletu a pokrajal na pasiky. Na oleji som poprazil dva struciky cesnaku a pridal pokrajane sampiony a podusil.Postupom casu som sa naucil robit ako robia v azii vsetko samostatne pripravene a potom sa vsetko prida na koniec do woku alebo sa prida dalsie ked dakdo chce nieco ine .Do woku som dal rozohriat olej a prve dal kusky ananasu a rychlo oprazil a tiez pridal hrozienka.Na vyprazanu ryzu je najlepsie pouzit ryzu z predchadzajuceho dna z ladnicky trochu obsusenu.Ryzu som rozdrobil v ruke a prazil a stale miesal ( ryza musi praskat).
  2. Do rozohriatej ryze som pridal sojovu omacku, sladku chilli omacku a rybaciu omacku. Poriadne miesal a stale prazil na vysokom plameni. Znizil plamen a pridal predom pripravene hriby a cervenu papriku a na pasiky nakrajanu omeletu. Posledne minutu pred koncom som pridal na drobno nakrajanu jarnu cibulku a a koriandrovu vnat.
  3. Servirovali sme vo vydlabanom ananase ozdobene oprazenymi kesu orieskami. PS: jedina prisada -rybacia omacka je taka kdo nie je zvyknuty radsej nech si nedava a da viac sojovej omacky.