Špargľové toasty
Autor receptu: ejta
Našla som na jednom anglickom webe a keďže je práve sezóna špargle, tak pridávam. Nám
všetkým chutilo, dúfam, že bude aj vám.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút na 185 °C |
Postup
- Špargľu si očistíme, zbavíme zhrubnutých koncov a 5-10 min. povaríme vo vode s kockou cukru.
- Prosciutto si nasucho opražíme na panvici a potrháme na kúsky. Necháme vychladnúť. Môžeme použiť aj dobre prerastenú oravskú alebo anglickú slaninku.
- Plátky toastového chleba rozvaľkáme valčekom úplne na tenko a natrieme vrstvou žervé.
Posypeme pažítkou a prosciuttom.
- Do stredu každého toastu položíme dve špargle a zavinieme ako závitok. Prosciutto je lepšie nedávať úplne na kraj, aby nám žervé pekne závitok spojilo. Položíme spojom dolu na plech alebo akúkoľvek zapekaciu misku.
- Vrch toastu potrieme trochou masla a posypeme parmezánom. Zapekáme pri cca 185 stupňoch 10-15 minút.