Špargľové toasty

Autor receptu: ejta

Našla som na jednom anglickom webe a keďže je práve sezóna špargle, tak pridávam. Nám všetkým chutilo, dúfam, že bude aj vám.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 185 °C

Postup

  1. Špargľu si očistíme, zbavíme zhrubnutých koncov a 5-10 min. povaríme vo vode s kockou cukru.
  2. Prosciutto si nasucho opražíme na panvici a potrháme na kúsky. Necháme vychladnúť. Môžeme použiť aj dobre prerastenú oravskú alebo anglickú slaninku.
  3. Plátky toastového chleba rozvaľkáme valčekom úplne na tenko a natrieme vrstvou žervé. Posypeme pažítkou a prosciuttom.
  4. Do stredu každého toastu položíme dve špargle a zavinieme ako závitok. Prosciutto je lepšie nedávať úplne na kraj, aby nám žervé pekne závitok spojilo. Položíme spojom dolu na plech alebo akúkoľvek zapekaciu misku.
  5. Vrch toastu potrieme trochou masla a posypeme parmezánom. Zapekáme pri cca 185 stupňoch 10-15 minút.