Špargľová polievka

Autor receptu: elixir

Z tých najjednoduchších... chuť špargle nie je ničím "rušená". Veľmi nám doma chutí a keď je tu špargľová sezóna, jedli by sme ju o sto šesť. :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rozpustíme si masielko v hrnci... potom pridáme múku/kocky zemiakov a popražíme. Zalejeme horúcou vodou, osolíme a okoreníme, prikryjeme.
  2. Medzitým očistíme špargľu. Odrežeme hlavičky a zvyšok nakrájame na kolieska. Dáme do hrnca a prikryté varíme 10 min.
  3. Keď sa nám špargľa dovarí, vyberieme hlavičky a obsah hrnca rozmixujeme. Potom vmiešame smotanu. Naložíme do tanierikov, hlavičky dáme na vrch a podávame.