Špaldové pečivo (fotorecept)
Autor receptu: lekorica
Rada doma pečiem domáci chlieb, a tak bolo načase, aby som skúsila upiecť aj nejaké
pečivo. Zloženiu celozrnného pečiva v obchodoch neverím. Poviem vám, pečivko je chutné
a vydrží čerstvé aj 4 dni.
6 porcií |
50 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Všetky suroviny som spolu zmiešala v mixéri.
- Cesto som nechala podkysnúť asi 30minút.
- Po vykysnutí som pomúčila dosku a vykrajovala som bochníky a urobila aj zopár rožkov. Vyšlo mi 12 kúskov pečiva.
- Pečivo som dala piecť do trúby vyhriatej na 170 stupňov a piekla som asi pol hodinu. Po vybratí z trúby som pečivo potrela vodou zmiešanou so soľou.