Špaldové pečivo (fotorecept)

Autor receptu: lekorica

Rada doma pečiem domáci chlieb, a tak bolo načase, aby som skúsila upiecť aj nejaké pečivo. Zloženiu celozrnného pečiva v obchodoch neverím. Poviem vám, pečivko je chutné a vydrží čerstvé aj 4 dni.

6
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny som spolu zmiešala v mixéri.
  2. Cesto som nechala podkysnúť asi 30minút.
  3. Po vykysnutí som pomúčila dosku a vykrajovala som bochníky a urobila aj zopár rožkov. Vyšlo mi 12 kúskov pečiva.
  4. Pečivo som dala piecť do trúby vyhriatej na 170 stupňov a piekla som asi pol hodinu. Po vybratí z trúby som pečivo potrela vodou zmiešanou so soľou.