Špaldové kôpky (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Koláčiky sa pripravujú tak, ako burizonové guľky, burizony sa nahradia špaldovými pukancami(BIO)

28
porcií
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Špalda je predchodkyna pšenice. Je to jedna z najstarších obilnín na svete. Má priaznivé účinky na organizmus so skvelými vyživovými vlastnosťami. Je ľahko stráviteľná a má vysokú nutričnú hodnotu.
  2. Do kastóla rozpustíme cukor, nechame ho mierne skaramelizovať. Potom pridáme tuk a necháme rozpustiť.
  3. Pridáme kandizované sladené mlieko a miešame , kým je masa kompaktná.
  4. Pridáme špaldové pukance a necháme vychladnuť.
  5. Z masy pomocou lyžičky, alebo naberačky na zmrzlinu tvarujeme kôpky,ktoré hneď ukladáme do košíčkov.