Špaldové kôpky (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Koláčiky sa pripravujú tak, ako burizonové guľky, burizony sa nahradia špaldovými pukancami(BIO)
28 porcií |
40 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Špalda je predchodkyna pšenice. Je to jedna z najstarších obilnín na svete. Má priaznivé účinky na organizmus so skvelými vyživovými vlastnosťami. Je ľahko stráviteľná a má vysokú nutričnú hodnotu.
- Do kastóla rozpustíme cukor, nechame ho mierne skaramelizovať. Potom pridáme tuk a necháme rozpustiť.
- Pridáme kandizované sladené mlieko a miešame , kým je masa kompaktná.
- Pridáme špaldové pukance a necháme vychladnuť.
- Z masy pomocou lyžičky, alebo naberačky na zmrzlinu tvarujeme kôpky,ktoré hneď ukladáme do košíčkov.