Špaldové banketky

paploska - fotkapaploska, 3. januára 2015 18:50
Ďalšie recepty »
Špaldové banketkyFoto: paploska

Recept mám od mamky a po prvý krát sme ho vyskúšali asi keď som mala 12 rokov :-), teda poriadne dávno. Odvtedy už máme v obchodoch aj zdravšie ingrediencie, a tak som ten pôvodný recept upravila a podľa mňa aj vylepšila :-)

70
porcií
70 min
príprava
20 min
na 180 °C

Suroviny

1 kg
4 PL
2 ČL
140 g
6 dc
1 ks
 na potretie
 na posypanie
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si kvások z droždia, 1,5 dc vlažného mlieka a trošky cukru. Ku kvásku pridáme múku, zvyšný cukor, mlieko, maslo a soľ. Na soľ pri kysnutom ceste nesmieme nikdy zabudnúť, cesto bude nejedlé. Necháme vykysnúť. Ja som ich tentokrát robila z polovičnej dávky a cesto mi miesila pekáreň :-).

    Špaldové banketky - obrázok 1
  2. 2

    V prípade, že ich robíte z 1 kg múky cesto rozdelíme na 6 rovnakých bochníkov a z každého vyvaľkáme 30 cm kruh.

    Špaldové banketky - obrázok 2
  3. 3

    Kruh rozdelíme na 8 trojuholníkov. Ktoré zvinieme do tvaru rohlíčkov, začíname od širšej časti.

    Špaldové banketky - obrázok 3
  4. 4

    Banketky necháme podkysnúť asi 10 min., potrieme vajíčkom, posypeme makom alebo sézamom a pečieme vo vyhriatej rúre. Dobrú chuť.

    Špaldové banketky - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist