Špaldová roláda s jablkami a makom
Autor receptu: danda3
Je to vlastne variácia na recept od sylvia r. (sisaxxl) z mmb, príprava a samotné pečenie je veľmi rýchle a výsledok nemá chybu.
15 minút príprava |
8-10 minút na 220 °C |
Postup
- Hrozienka si namočíme. Celé vajcia šľaháme s cukrom do peny, potom pridáme múku a na malých otáčkach premiešame. Cukor si upravte podľa sladkosti jabĺk, ja dávam cca 120g.
- Na plech vyložený papierom nahrubo nastrúhame jabĺčka.
- Posypeme scedenými hrozienkami - množstvo podľa chuti, škoricou a makom. Kto nemá rád hrozienka, môže vynechať.
- Nalejeme cesto, opatrne rozotrieme.
- Pečieme na 220°Celzia 8 - 10 minút. Ja som piekla na ventilátore 8 minút.
- Prikryjeme papierom na pečenie, potom plechom, takým istým, na akom sme piekli a plech otočíme.
- Stiahneme papier, teraz sú na vrchu jabĺčka.
- Pomocou papiera stočíme roládu. Necháme vychladnúť.
- Hotovo, musím piecť naraz aspoň tri, nenatieram ju ničím, už len pokrájam, chutí ako štrúdľa, v pôvodnom recepte sú orechy, ale s nimi som ju ešte neskúšala.
- Dobrú chuť!♥