Špaldová roláda s jablkami a makom

Autor receptu: danda3

Je to vlastne variácia na recept od sylvia r. (sisaxxl) z mmb, príprava a samotné pečenie je veľmi rýchle a výsledok nemá chybu.

15 minút
príprava
8-10 minút
na 220 °C

Postup

  1. Hrozienka si namočíme. Celé vajcia šľaháme s cukrom do peny, potom pridáme múku a na malých otáčkach premiešame. Cukor si upravte podľa sladkosti jabĺk, ja dávam cca 120g.
  2. Na plech vyložený papierom nahrubo nastrúhame jabĺčka.
  3. Posypeme scedenými hrozienkami - množstvo podľa chuti, škoricou a makom. Kto nemá rád hrozienka, môže vynechať.
  4. Nalejeme cesto, opatrne rozotrieme.
  5. Pečieme na 220°Celzia 8 - 10 minút. Ja som piekla na ventilátore 8 minút.
  6. Prikryjeme papierom na pečenie, potom plechom, takým istým, na akom sme piekli a plech otočíme.
  7. Stiahneme papier, teraz sú na vrchu jabĺčka.
  8. Pomocou papiera stočíme roládu. Necháme vychladnúť.
  9. Hotovo, musím piecť naraz aspoň tri, nenatieram ju ničím, už len pokrájam, chutí ako štrúdľa, v pôvodnom recepte sú orechy, ale s nimi som ju ešte neskúšala.
  10. Dobrú chuť!♥