Špaldová krupica so sójovým mliekom

paploska - fotkapaploska, 6. februára 2013
Špaldová krupica so sójovým mliekom
Foto: paploska

Túto kašu robievam vždy ráno, keď zistím, že sójové jogurty už došli :-) a zabudla som doplniť zásoby. V prípade intolerancie ju určite oceníte. Zobraziť celý popisTúto kašu robievam vždy ráno, keď zistím, že sójové jogurty už došli :-) a zabudla som doplniť zásoby. V prípade intolerancie ju určite oceníte.

1
porcia
2 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2,5 PL
2 PL
2 dc
štipka




Postup

  1. 1

    Na kašu môžete použiť aj hotové sójové mlieko. To sa však oplatí otvoriť, len ak potrebujete viac porcií. Nemá dlhú trvanlivosť. Občas ho vymením aj za kokosové mlieko, ale to je dosť mastné (a pre mňa aj ťažšie na žalúdok).

    Špaldová krupica so sójovým mliekom  - obrázok 1
  2. 2

    Ak nemáte hotové mlieko, jednoducho si ho pripravíte z vlažnej vody a 2 lyžíc sójového sušeného mlieka. Poriadne premiešajte, až dostanete bielu hladkú tekutinu podobnú mlieku.

    Špaldová krupica so sójovým mliekom  - obrázok 2
  3. 3

    "Mlieko" dáte variť so štipkou soli a do vriacej zmesi pomaly pridávajte krupicu. Varíte asi 5 minút. Do hotovej krupice môžete dať, podľa toho čo vám chutí, med, javorový sirup alebo trstinový cukor, banán. V závere do nej ešte pridám lyžicu ghee (môžete aj obyčajné maslo) Dávajte pozor, aby ste ju nepresladili. Ja som tam tentokrát pridala aj čokoládu :-) a krupicu kupujem v DM.

Diskusia k receptu

dorenika
toto je presne co lubim akurat som tu este nevidela spaldovu krupicu v obchode a v drogerii tiez nie :(
babidka
Chvalabohu nemam nijaku intoleranciu , takze mozem vsetko :-) Tiez mam rada spaldovu krupicu , chut sa mi taka vyraznejsia a orechovejsia ako u obycajnej krupice. Ja ju kupujem v Billa alebo v Kauflande , pripadne v obchodoch so zdravou vyzivou . @dorenika byva v zahranici , preto to ma tazsie .
trencanka
A preco pouzivas ghee? Ja som nedavno kupila ghee, chcela som do jedneho receptu, zostalo mi. Neviem co s nim. Bolo to dost drahe.
sai69
ja malému kupujem špaldovú kašu ale instantnú
paploska
@trencanka ghee používam preto, lebo nemôžem mlieko, je to vlastne maslo zbavené mliečnej bielkoviny (ale nie každý ho môže). a môžeš ho využívať na všetky recepty kde dávaš klasické maslo. Ja si ho dávam aj na chlieb a robím si ho sama, takže nekupujem :-)
tao007
Ahoj paploska.Uz som o tom ghee nieco pocul.Pises ze si ho robievas sama.Zda sa mi ze sa pri speneni masla zbiera pena ? Vies mi prosím poskytnut podrobnosti ???