Foto: ptroci
Na Zelený štvrtok zdravo a zeleno.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špagety uvaríme podľa návodu na obale.
- 2
Na panvici (alebo hrnci) orestujeme cibuľu na oleji, zaprášime múkou a urobíme bledú zápražku. Zalejeme smotanou a dobre premiešame. Pridáme pokrájaný syr a necháme rozpustiť. Premiešame a odstavíme z ohňa. Ochutíme nadrobno narezaným cesnakom, muškátovým orieškom a soľou (môžme pridať i trocha citrónovej šťavy).
- 3
Na panvici rozpustíme maslo (aby sa nám nepálilo, pridáme trocha oleja), pridáme cesnak narezaný na drobne kocky a chvíľu orestujeme (až začne voňať). Pridáme nakrájaný špenát a chvíľu restujeme (1-2 minúty).
- 4
Scedené a uvarené špagety nasypeme do hotovej omáčky, pridáme špenát a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu