Špagety s čerstvým špenátom

ptroci - fotkaptroci, 28. marca 2013
Špagety s čerstvým špenátom
Foto: ptroci

Na Zelený štvrtok zdravo a zeleno.

2-3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Suroviny:
1 plátok
2 strúčiky
Omáčka:
1 ks
1 PL (rovná)
250 ml
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Špagety uvaríme podľa návodu na obale.

  2. 2

    Na panvici (alebo hrnci) orestujeme cibuľu na oleji, zaprášime múkou a urobíme bledú zápražku. Zalejeme smotanou a dobre premiešame. Pridáme pokrájaný syr a necháme rozpustiť. Premiešame a odstavíme z ohňa. Ochutíme nadrobno narezaným cesnakom, muškátovým orieškom a soľou (môžme pridať i trocha citrónovej šťavy).

  3. 3

    Na panvici rozpustíme maslo (aby sa nám nepálilo, pridáme trocha oleja), pridáme cesnak narezaný na drobne kocky a chvíľu orestujeme (až začne voňať). Pridáme nakrájaný špenát a chvíľu restujeme (1-2 minúty).

  4. 4

    Scedené a uvarené špagety nasypeme do hotovej omáčky, pridáme špenát a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme soľou.

Diskusia k receptu

trdlinka
ja by som použila radšej šľahačkovú smotanu a tú by som nechala zredukovať a nepotrebuješ žiadnu múku a na miesto mozzarely by som dala gorgonzolu alebo parmezán.tie ti to zahustia aj bez redukovania
ptroci
trdlinka, ďakujem za rady a tipy. Nabudúce vyskúšam trocha pozmeniť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia